Κολοκυθοανθοί τηγανητοί με κουρκούτι

Κολοκυθοανθοί τηγανητοί με κουρκούτι
13 Μαΐου 2022, 06:00
A+ A-
Μια πεντανόστιμη συνταγή

Μια συνταγή που τη συναντάμε με πολλές παραλλαγές σε όλη την Ελλάδα. Στη Λέσβο αλλά και σε άλλα νησιά τηγανίζουν τους κολοκυθοανθούς με κουρκούτι.  Μπουκιά και κρούστα στην απόλαυση.

Τι κάνουμε

Βγάζουμε τους στήμονες από μέσα με προσοχή, να μην τραυματίσουμε το λουλούδι και το τρυπήσουμε, γιατί θα αδειάσει η γέμιση στο τηγάνισμα.
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε το εσωτερικό των λουλουδιών αφήνοντας αρκετό χώρο ώστε να μπορέσουμε να στρίψουμε τις άκρες των λουλουδιών και να φυλακίσουμε τη γέμιση.
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη πολύ καλά σκεπασμένα για να μην καούν από την ψύξη.
για να φτιάξουμε το απλό κουρκούτι με μπύρα που θα δώσει κρούστα τραγανή στους κολοκυθοανθούς, βάζουμε σε ένα μπολ τη μπίρα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να γίνει ένας λείος χυλός, όχι πολύ παχύς, αλλά ούτε και πολύ αραιός.
Βουτάμε ένα-ένα λουλούδι στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, να ροδίσουν καλά.
Βγάζουμε τους τηγανητούς κολοκυθοανθούς σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρονται ζεστοί και λαχταριστοί όσο ακόμη τα τυριά μέσα είναι ζεστά και λιώνουν.

Επιστροφή