ΗΛΙΑ ΑΙΔΗΨΟΥ: Η ...ήρεμη δύναμη της βόρειας Εύβοιας

8 Ιουλίου 2022, 17:31
A+ A-
Πήγαμε για μπάνιο στην υπέροχη θάλασσα, για καφεδάκι και φαγητό στα όμορφα μαγαζάκια της.

*Το παρόν αφιέρωμα για τη στήριξη της πυρόπληκτής Βόρειας Εύβοιας υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των εταιρειών "ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ", "AKFA", "Αρτος και Ζύμη Αλιμπινίσης" και "Club Med Gregolimano".

Η παραλία στα πανέμορφα Ηλια του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού σε συναρπάζει από την πρώτη στιγμή που θα την επισκεφθείς. 

Το πράσινο φτάνει μέχρι τη θάλασσα (δόξα τω Θεώ, έμεινε ανέγγιχτο από την πυρκαγιά του Αυγούστου 2021) και τα νερά της είναι υπέροχα (φωτό κάτω), ενώ στην αρχή της παραλίας υπάρχει μια ιαματική πηγή!

Πρόκειται για μια ήσυχη πλαζ (δες εδώ πώς θα πας) με θέα στο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, ψιλό χαλικάκι και αρκετές επιλογές για διαμονή, καφέ και φαγητό. Απέχει 1,5 περίπου ώρα από τη Χαλκίδα και είναι ιδανική πρόταση για οικογένειες με παιδάκια.

Πάμε να δούμε μία μία τις επιλογές που υπάρχουν; 

Μια απ' τις διαχρονικές ταβέρνες της περιοχής είναι "Ο Σπανός" (δες εδώ το ακριβές στίγμα του). Η Γιώτα Σπανού, υπεύθυνη του μαγαζιού κα της κουζίνας, είναι εκπληκτική.

Γυναίκα ...άλλης εποχής, τιμά την παράδοση με τα φαγητά της, αλλά και την προσωπικότητα της. Φρέσκα ψάρια, που μυρίζουν θάλασσα, καλαμαράκια και χταποδάκι στα κάρβουνα, γευστικό σαγανάκι γαρίδα και γαρίδες πανέ.

Όλα τα …λεφτά είναι η αστακομακαρονάδα, που φτιάχνεται εκείνη την ώρα, γι’ αυτό πρέπει να έχεις υπομονή κανένα 20λεπτο μέχρι να έρθει στο τραπέζι σου. Στα συν, οι μουριές που προσφέρουν πολύ ωραία δροσιά τις ζεστές μέρες.  

Αυθεντική ψαροταβέρνα είναι "Ο Αγγελος",ακριβώς πάνω στην παραλία των Ηλίων (βρες τη διαδρομή εδώ), που σίγουρα θα εκπλαγείς με τη μαεστρία του ιδιοκτήτη.

Ο Αγγελος Καπουγιάτης είναι ειδικός στα ψησίματα, όπως και στις θαλασσινές συνταγές. Ψαρούκλες που δεν …χωράνε στην πιατέλα, χταποδάκι, καλαμάρι, καραβίδες, γαριδομακαρονάδα, σαγανάκι με τυρί και πολλά άλλα θα βρεις στον κατάλογο του, όλα περιποιημένα.

Ακριβώς πάνω από τη θάλασσα (μια ανάσα απ’ την παραλία), σου ανοίγει η όρεξη και θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα. 

Τα "Ηλια" -φυσικά μιλάμε για την ομώνυμη ψαροταβέρνα- έχουν έναν νεανικό αέρα λόγω των αδελφών Αλκιβιάδη και Γιώργου Αγγελόπουλου, που συνδυάζεται με την πολυετή εμπειρία του μπαμπά Δημήτρη. Φρέσκο ψαράκι, καλοψημένα κρεατικά, αλλά και μαγειρευτά πιάτα θα βρεις στο μενού του. 

Λίγο πριν φτάσεις στο τέλος της παραλίας και ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, βρίσκεται το εστιατόριο "Χρήστος και Μαρία" και το ξενοδοχείο Βalaska House (δες εδώ όλες τις απαραίτητες πληροφορίες) της Μαρίας Μπαλάσκα

Στο εστιατόριο θα απολαύσεις καθημερινά φρέσκο ψάρι και ντόπια κρέατα, καθώς και παραδοσιακό μαγειρευτό φαγητό με θέα τη θάλασσα. Στα δωμάτιά θα βρεις όλες τις σύγχρονες ανέσεις σε λογικές τιμές! 

Ο "Φάροςείναι στο τέλος της παραλίας και πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες ψαροταβέρνες της περιοχής. Η οικογένεια Κωνσταντίνου, με μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο, φροντίζει να δημιουργεί συνταγές με φρέσκα και αγνά προϊόντα. Ευγενική εξυπηρέτηση, χαλαρή ατμόσφαιρα.  

Εφτασε η ώρα για καφεδάκι;

Ας ξεκινήσουμε με το cafe "Μυροβόλος", το οποίο διαθέτει υπέροχο χώρο, ακριβώς πάνω από τη θάλασσα (δες εδώ ακριβώς πού βρίσκεται). 

Περιποιημένεο καφεδάκι, χειροποίητο παγωτό, γλυκάκια (εξαιρετικές οι βάφλες του), αλλά και ωραία πιάτα, όπως μακαρονάδες φούρνου, club sandwich και αφράτες πίτσες. Οσο για την εξυπηρέτηση, είναι άψογη!

Νεανικός αέρας πνέει στο cafe bar "Ηλιακτή"  με ιδιοκτήτη τον Γιώργο Μηνά.

Προσεγμένος χώρος, ιδανικός τόσο για καφεδάκι και σνακ, όσο για χαλαρό ποτάκι. Μη ξεχάσεις να δοκιμάσεις τη χειροποίητη πίτσα που φτιάχνεται στον ξυλόφουρνο!

Το "Must" είναι ένα μοντέρνο cafe με ...εξωτική διάθεση στη διακόσμηση. Το πρωί θα πας για καφεδάκι και brunch στα αναπαυτικά κανεπεδάκια του και το βράδυ για κοκτέιλ! Για όλες τις ώρες είναι τα γλυκά που θα σε ξετρελάνουν σίγουρα... Δες φωτό και θα καταλάβεις!

   

Σού προτείνουμε να μείνεις σίγουρα ένα διημεράκι για να χαρείς την ομορφιά των Ηλίων! 

Το ξενοδοχείο "Ilia Mare" αποτελεί διαχρονική αξία και θα το βρεις ακριβώς πάνω στην παραλία. Ευήλια, πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια με όμορφα γήινα χρώματα και θέα στον Ευβοϊκό κόλπο, χαρίζουν σε κάθε επισκέπτη στιγμές απόλυτης ηρεμίας και χαλάρωσης. Θέλεις να κάνεις κράτηση; Δες το τηλεφωνάκι εδώ... 

To "Eleven Views Resort" δημιουργήθηκε το 2020 και βρίσκεται στην ειδυλλιακή τοποθεσία του αμφιθεατρικού υψώματος με θέα το βόρειο Ευβοϊκό.

Κομψή διακόσμηση, υπέροχη θέα, όλες οι ανέσεις στα δωμάτια, αποτελεί ιδανική επιλογή για ζευγάρια, αλλά και οικογένειες με παιδιά (εδώ θα βρεις τηλεφωνάκι κι άλλα χρήσιμα). 

Φυσικά, σε κοντινές αποστάσεις μπορείς να δεις ωραία αξιοθέατα και να κάνεις διάφορες δραστηριότητες στη φύση, όπως πεζοπορία στον καταρράκτη Δαφνοκούκι και στο απολιθωμένο δάσος Κερασιάς ή επίσκεψη στη Μονή του Οσίου Δαυίδ και τη Μονή της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου (δες εδώ κι άλλα αξιοθέατα κοντά στην περιοχή)

Εκμεταλλεύσου το voucher του North Evia Pass (δες εδώ περισσότερες πληροφορίες) και κάνε τις διακοπές σου στον υπέροχο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού. 

Επιστροφή