ΑΛΜΥΡΟΠΟΤΑΜΟΣ: Ο top προορισμός για οικογενειακές διακοπές ακριβώς μπροστά στη θάλασσα

9 Ιουλίου 2022, 14:55
A+ A-
Είναι πολύ ...γλυκός αυτός ο Αλμυροπόταμος!

Αποφασίζεις να πας νότια Εύβοια για ολιγοήμερες ή πολυήμερες διακοπές και δεν έχεις πλέον όρεξη για camping, γιατί τα παιδιά σου θέλουν χώρο για παιχνίδι και ήρεμη παραλία; Μην σκέφτεσαι πολύ: Βουρ για Αλμυροπόταμο!

Φτάνεις σε μία ώρα και είκοσι λεπτά οδικώς από Χαλκίδα, ενώ μπορείς να πάρεις και το καραβάκι από την Αγία Μαρίνα (δες εδώ όλα τα δρομολόγια που ισχύουν για το καλοκαίρι).

Ο λόγος που προτείνουμε αυτή τη μαγευτική παραθαλάσσια περιοχή, είναι γιατί αφήνεις το αυτοκίνητο στο parking και κινείσαι μόνο με τα πόδια. Όλα τα μαγαζιά και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια "απλώνονται" μπροστά στην παραλία και κοντά σ' αυτήν. Ετσι, έχεις την άνεσή σου και δεν φοβάσαι για τα παιδιά, καθώς ο παραλιακός δρόμος είναι πεζόδρομος.

Λίγες πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζεις πριν τον επισκεφθείς είναι ότι ο παραθαλάσσιος οικισμός λέγεται Παναγία. Ο ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι ένα συμπαθητικό εκκλησάκι, που αξίζει μία επίσκεψη. Δες εδώ όλα τα αξιοθέατα του Δήμου Καρύστου 

Ο Αλμυροπόταμος πήρε το όνομα του από τη Μεγάλη Φλέβα. Είναι η πλούσια φυσική πηγή νερού που αναβλύζει από τα ασβεστολιθικά πετρώματα κοντά στην παραλία σχηματίζοντας ένα γάργαρο ποταμάκι που χύνεται στην θάλασσα. Τα νερά αυτά είναι υφάλμυρα λόγω των καρστικών φαινομένων (διάλυση των πετρωμάτων από το νερό). 

Ας επιστρέψουμε, όμως, στην παραλία (φωτό κάτω η είσοδός της) όπου γίνεται όλο το "παιχνίδι". Πρόκειται για ένα μαγευτικό κλειστό κόλπο, όπου μπορείς να απολαύσεις την κρυστάλλινη και αμμουδερή θάλασσα, το ψάρεμα και το κολύμπι.

Είναι οργανωμένη με αρκετές καφετέριες και ταβερνάκια με τραπέζια δίπλα στο κύμα. Στον πεζόδρομο του Αλμυροποτάμου θα τα βρεις όλα, γι' αυτό και μπαίνει ανεπιφύλακτα στη λίστα με τις επιλογές μας.

Στο Tassos Bay, ένα από τα μεγαλύτερα μαγαζιά της παραλίας με ομολογουμένως πολύ προσεγμένο χώρο, μπορείς να την "βγάλεις" από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Η ιστορία του μακρά αφού λειτουργεί από το 1983. Το μενού πλούσιο και για όλα τα γούστα. Φημίζεται για την πίτσα του με τη φοβερή ζύμη και μπορείς να βάλεις όποια υλικά σου αρέσει. Στις σπεσιαλιτέ του η κοκκινιστή ντόπια προβατίνα (λουκούμι)! Το απογευματάκι καφεδάκι και κοκτέιλ στο ειδυλλιακό τοπίο.

Στο beach bar Ακρη Seaside, που όπως ομολογεί το όνομα του βρίσκεται στην άκρη της παραλίας, μπορείς να κάνεις τις βουτιές σου σε συνδυασμό μ' ένα χορταστικό σνακ. 

Φτιάχνει απίθανα burgers, club sandwich και άλλα ωραία... Το βραδάκι απολαμβάνεις το ποτάκι σου, πάντα σε ήρεμη διάθεση και με χαλαρή μουσική. 

Όταν λες ουζερί σίγουρα πάει το μυαλό σου στη μυρωδιά από το χταποδάκι που ψήνεται στα κάρβουνα, ενώ εσύ ήδη έχεις πιάσει θέση στο τραπεζάκι που είναι ένα βήμα από τη θάλασσα. Αν θες αυτό να γίνει αληθινό πήγαινε στο ουζερί Μεσοστράτι.  Σερβίρει βέβαια και πιάτα κρεατικών για εκείνους που επιμένουν, ακόμη κι αν βρίσκονται μια ανάσα από το κύμα...

Για κρεατοφαγία...ολκής κάνε μία στάση στην όμορφη βεράντα του Τόλια , λίγο πριν μπεις στον πεζόδρομο της παραλίας. Όλα τα κρέατα είναι ντόπια και από το κρεοπωλείο της οικογένειας, που βρίσκεται δίπλα σε αυτή την παραδοσιακή ταβέρνα.

Εκεί, ο Κώστας Τόλιας  δεν σταματά να κόβει με άψογη τεχνική (φωτό πάνω) όποιο κομμάτι κρέατος του ζητήσουν. Αρνιά, προβατίνες, μοσχάρια, συκωταριές, λουκάνικα, κοκορέτσια, ό,τι τραβάει η όρεξή σου θα το απολαύσεις εκεί!

Καλή επιλογή για διαμονή μπροστά στη θάλασσα αποτελεί το Korali Hotel. Έχει πεντακάθαρα δωμάτια με θέα στο βουνό ή τη θάλασσα. Μάλιστα στο χώρο λειτουργεί και μπαρ με θέα τον Ευβοϊκό.

Θέλεις να επισκεφθείς κι' άλλες κοντινές παραλίες του Δήμου Καρύστου; Κάνε κλικ εδώ και τσέκαρέ τες όλες.

Επιστροφή