ΜΑΡΑΓΚΟΣ: Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλήρη κατάργηση Τέλους Επιτηδεύματος.

ΜΑΡΑΓΚΟΣ: Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλήρη κατάργηση Τέλους Επιτηδεύματος.
26 Αυγούστου 2022, 10:44
A+ A-
Δείτε τι υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Εύβοιας. 

* Γράφει ο Γιάννης Μαραγκός, γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Εύβοιας 

Στις φετινές εξαγγελίες της κυβέρνησης στην ΔΕΘ απ' ότι έντεχνα αφήνετε να διαρρεύσει, πολύ πιθανό είναι η μείωση του τέλους επιτηδεύματος.
Ένας άδικος φόρος που καθιερώθηκε το 2011 ως προσωρινό μέτρο και διατηρείται μέχρι σήμερα.

Ο φόρος αυτός προσθέτει μεν ένα σημαντικό έσοδο 430 εκατ. ευρώ στον ετήσιο προϋπολογισμό, τα αφαιρεί όμως από τους ελεύθερους επαγγελματίες και την εξέλιξη της επιχείρησης  τους.

Από το 2011 έως σήμερα προσωπικά αλλά και θεσμικά, επανειλημμένα έχω επισημάνει σε όλους του τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι  πρόκειται για ένα άδικο φόρο (χαράτσι) που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν κέρδη ή ζημιές και φρενάρει την επιχειρηματικότητα, την παραγωγικότητα,την  ανάπτυξη, αλλά κυρίως διαλύει την μικρομεσαία επιχείρηση.

Μετά από σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Κυβέρνηση σχεδιάζει να ανακοινώσει στην ΔΕΘ μείωση 30 έως 50% για το έτος 2023.

Όταν όμως ένας φόρος είναι άδικος δεν διορθώνεται με ημίμετρα αλλά με οριστικές λύσεις. Και η λύση είναι η πλήρης κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην παρούσα φάση δεν χρειάζονται μια μικρή ή μεγάλη έκπτωση σε ένα αποδεδειγμένα άδικο φόρο αλλά την οριστική κατάργηση.
Εάν θέλουμε να μιλάμε για πραγματικά  ελεύθερους επαγγελματίες και όχι για επαγγελματίες με ειδικές ικανότητες!!

Επιστροφή