ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας σηκώνει μπαϊράκι στην κυβέρνηση

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ: Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας σηκώνει μπαϊράκι στην κυβέρνηση
22 Σεπτεμβρίου 2022, 19:24
A+ A-
Αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση για μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Θήβας.

Η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, για την μεταφορά των αποβλήτων από τους Δήμους Καρύστου, Κύμης - Αλιβερίου  και  Ερέτριας στο ΧΥΤΑ Θήβας (διαβάστε εδώ το θέμα) προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην Βοιωτία.

Παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης αντιδρούν έντονα και ξεσηκώνουν τους πολίτες, ενώ ο βουλευτής Βοιωτίας (με το Κίνημα Αλλαγής) Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε ήδη ερώτηση στη Βουλή, για το θέμα.

Ωστόσο, η πιο σημαντική αντίδραση προήλθε από τον ΦοΔΣΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος σηκώνει ...μπαϊράκι στην κυβέρνηση και δηλώνει φόρα-παρτίδα ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει την υπουργική απόφαση.

Το διοικητικό συμβούλιο του φορέα συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη, εκτάκτως και τοποθετήθηκε εκτενώς επί τους θέματος χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης.

Το δ.σ. τονίζει στην απόφασή του ότι δεν θα υλοποιήσει την υπουργική απόφαση και .. χαλάει τον κόσμο, αφού ανακατεύει από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας μέχρι τις υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους οποίος ενημερώνει για την απόφαση Σκρέκα, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη και αυθαίρετη.

Παράλληλα επιχειρεί να ξεσηκώσει και τον κόσμο, αφού ζητάει να συνεδριάσουν εκτάκτως τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Θηβαίων, Αλιάρτου- Θεσπιέων, Τανάγρας και Λοκρών, προκειμένου να οργανώσουν κινητοποιήσεις των κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Στο ... χορό των αντιδράσεων μπήκαν και οι εργαζόμενοι του ΧΥΤΑ Θήβας, οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία απειλούν με την σειρά τους ότι η απόφαση αυτή δεν θα εφαρμοστεί, γιατί όπως τονίζουν " θα φροντίσουν για αυτό οι εργαζόμενοι και οι πολίτες του τόπου".

Όπως γίνεται αντιληπτό, ξεκινάει μία "μάχη" μεταξύ Εύβοιας- Βοιωτίας για τα σκουπίδια, με φανερό υποκινητή της διαμάχης τον ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και διαιτητή την κυβέρνηση, η οποία θα κληθεί τελικά να ...βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Επιστροφή