Ο Chef Προτείνει

Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο

Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο
3 Οκτωβρίου 2022, 07:00
Πανεύκολη και υγιεινή

Υλικά:

• 1 κρεμμύδι μέτριο

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 4 κ.σ. ελαιόλαδο

• 200 γρραμ. μανιτάρια

• 12 αβγά

• 1 κ.γ. αλάτι

• 1/2 κ.γ. μαυροπίπερο

• 400 ml γάλα

• 110 γραμ. τυρί τσένταρ

• 30 γραμ. παρμεζάνα

• 100 γραμ. μπρόκολο βρασμένο

• 130 γραμ. ψωμί σε κύβους

 

Εκτέλεση:

Σε τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά, μετά προσθέτουμε το σκόρδο και βάζουμε το μείγμα σε 1 μπολ.
 
Σε τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμένα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για περίπου 6 λεπτά και βάζουμε το μείγμα σε μπολ.
 
Σε μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το αλάτι, το μαυροπίπερο, το γάλα, τα 2 μείγματα, το τσένταρ, την παρμεζάνα και το βρασμένο μπρόκολο.
 
Σε βουτυρωμένο ταψί (20×20 εκ.) βάζουμε το κομμένο σε κύβους ψωμί και από πάνω το μείγμα.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

 

Καλή σας απόλαυση!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ