Το Γαϊτανάκι των Παρακολουθήσεων και η επίδρασή του στο πολιτικό σκηνικό

Το Γαϊτανάκι των Παρακολουθήσεων και η επίδρασή του στο πολιτικό σκηνικό
24 Νοεμβρίου 2022, 15:02
A+ A-
Διαβάστε το άρθρο του Κώστα Κεμίδη, που ασχολείται με τις προεκτάσεις του ζητήματος.

* Γράφει ο Κώστας Κεμίδης, δικηγόρος

Ι) Παρακολουθούμε, σχεδόν για 5 μήνες, μια συνεχή και καταιγιστική ειδησεογραφία, εμπλουτιζόμενη συνεχώς με νέα στοιχεία, για να μη βαρεθούμε, προφανώς, από το ανιαρό της επανάληψης, αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων της Ε.Υ.Π. χωρίς να μπορεί να προδικάσει κανείς, αν θα έχει ένα τέλος αυτή η ιστορία και κυρίως τον τρόπο και το πώς, θα λήξει το γαϊτανάκι αυτό των παρακολουθήσεων.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, όπως συνομολογείται από όλες τις πλευρές, συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης, και ασφαλώς θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον της Κοινής Γνώμης, αν, εν τω μεταξύ, δεν υπήρχαν στην επικαιρότητα άλλα πιο σοβαρά και σπουδαία ζητήματα, που ενδιαφέρουν όχι, μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, όπως δείχνουν όλες οι Δημοσκοπήσεις τον τελευταίο καιρό, το θέμα των παρακολουθήσεων, από πλευράς προτεραιότητος του Έλληνα πολίτη, είναι στην τελευταία σειρά.

Προηγείται ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση, εξ αιτίας του Ρωσοουκρανικού πολέμου, τα Ελληνοτουρκικά, η οικονομία και μετά οι υποκλοπές.

Το αξιοπερίεργο είναι, ότι εξακολουθεί να παραμένει στην επικαιρότητα, αν και η υπόθεση των υποκλοπών πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Άλλωστε, στο ξεκίνημά του, είχα γράψει και προβλέψει, ότι την Αντιπολίτευση την συμφέρει να μένει το θέμα στην επικαιρότητα, αφού οι Δημοσκοπήσεις δείχνουν να έχουν «τσιμπήσει», ένα μικρό ποσοστό, με αντίστοιχη φθορά της Κυβέρνησης και μάλιστα, χωρίς να κοπιάσει να το αποκτήσει, αφού τους ήλθε σαν «μάνα εξ Ουρανού», από το αυτογκόλ της Κυβέρνησης.

ΙΙ) Πάντως, το ζήτημα αυτό των παρακολουθήσεων, έχει ανεβάσει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο και έχει προσδώσει μία οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση, ενώ οι εμπρηστικές δηλώσεις των Κομμάτων, εκατέρωθεν, αποδεικνύουν, αν μη τι άλλο, πως οι παρακολουθήσεις δεν θα ξεθυμάνουν και θα εντείνεται η πόλωση, όσο πλησιάζομεν στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση των δύσκολων εκλογών της Απλής Αναλογικής.

Το φαινόμενο αυτό της οξύτατης πολιτικής αντιπαλότητας, θεωρώ πολύ σοβαρό και ανησυχητικό συγχρόνως, γιατί σ’ εμάς τους παλαιότερους θυμίζει σκηνικό ταραγμένων περιόδων, με έξαψη των παθών και άμεση πυροδότηση του πλήθους, με εκρηκτικές κραυγές μίσους και αδελφοκτόνου Διχασμού. Αλοίμονό μας!!

Είμαστε όλοι, συνυπεύθυνοι, ώστε να απομονώσουμε κραυγές μίσους και τοξικής πολιτικής αντιδικίας, και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες διατήρησης ενός κλίματος για ήρεμη πολιτική ζωή και σταθερότητα, με γνώμονα πάντοτε το καλώς εννοούμενο συμφέρον του Έθνους μας και την ευημερία του λαού μας.

ΙΙΙ) Αν και το θέμα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων των Κομμάτων, είναι καθαρά αντικείμενο του Κομματικού μηχανισμού τους, έχω τη γνώμη ότι μία συμβουλή, οποθενδήποτε προερχόμενη και με καλόπιστη διάθεση στοχευμένη, ενός ηλικιωμένου πολίτη και συνταξιούχου νομικού, θα είχε την αξία και την σημασία της, όταν αποβλέπει στο γενικό καλό όλων μας.

Ονόματα υποψηφίων με, βαρύ βιογραφικό, πολλών ικανοτήτων και μεγάλων προδιαγραφών και προσδοκιών, όπως αποδεικνύεται, αποτελεί μια «φούσκα» από μπόλικο αέρα πεπιεσμένη. Εδώ, ισχύει, το δόγμα «τα φαινόμενα εξαπατούν».

Καλόν θα είναι να προσεχθούν σοβαρά, ονόματα με αγαθή συνείδηση και προπάντων πίστη στον Θεό, και ταπεινωτικό φρόνημα. Να είναι αποδεδειγμένα μέλη μιας άρτιας οικογενειακής και χριστιανικής ζωής, με την έξωθεν καλή μαρτυρία και μακριά από τσαρλατάνους και αετονύχηδες, πολιτικάντηδες, «του γλυκού νερού», που τα έχουν καλά και με τον Θεό και με τον Μαμωνά. Προσοχή μεγάλη.

Επιστροφή