Βλέπουν τη γέφυρα και χάνουν το δρόμο

Βλέπουν τη γέφυρα και χάνουν το δρόμο
2 Ιουνίου 2011, 21:00
A+ A-
Γι' αυτό οι πλατείες γέμισαν Αγανακτισμένους πολίτες.

* Του Χρήστου Παθούλα

Έντονα έχει κριτικάρει την πεζογέφυρα Μπουραντά στη Χαϊνά η «Γνώμη» και σωστά. Θα μπορούσε, τουλάχιστον, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας να βάλει αρχικά ένα φανάρι 1.000 ευρώ για τους πεζούς, πριν προχωρήσει σε ένα έργο 1.000.000. ευρώ!

Ακόμα, η «Γνώμη»  που δεν το παίζει ...μετά Χριστόν προφήτης, είχε προβλέψει ότι η γέφυρα δεν θα χρησιμοποιηθεί από τους πεζούς. Είχε προτείνει, μάλιστα, μέσα από τη «Salata» να ...χρηματοδοτεί μΆ ένα ευρώ όσους περπατάνε πάνω στην πεζογέφυρα.

ΑπΆ όλα αυτά, όμως, μέχρι τις πρόσφατες ανακοινώσεις του προέδρου της ΝΟΔΕ Εύβοιας Βασίλη Δεμερτζή και του πρώην βουλευτή του ΣΥΝ Βαγγέλη Αποστόλου (φωτό πάνω) υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα. Βασικά, το ταϊμινγκ που επέλεξαν και οι δύο να αντιδράσουν για την πεζογέφυρα ήταν εντελώς άκυρο.

Τη στιγμή που ένας 74χρονος έχασε τη ζωή από παράσυρση δικύκλου κάτω από τη γέφυρα, ο Βασίλης Δεμερτζής και ο Βαγγέλης Αποστόλου χαρακτηρίζουν την πεζογέφυρα επικίνδυνη! Την πεζογέφυρα που αν είχε χρησιμοποιηθεί από τον ηλικιωμένο άντρα δεν θα είχαμε κηδεία.

Πάνω στο πτώμα του 74χρονου ...πάτησε ο Βασίλης Δεμερτζής για ...κράξει τη γέφυρα και να κάνει αντιπολίτευση. «Είναι άλλο ένα έργο βιτρίνας του συστήματος ΠΑΣΟΚ» έγραφε στην ανακοίνωσή του. Λες και φταίει το ΠΑΣΟΚ και ο Μπουραντάς που οι πεζοί συνεχίζουν να διασχίσουν κάθετα το δρόμο.

Από την άλλη, ο Βαγγέλης Αποστόλου σημείωνε: «Η πεζογέφυρα είναι επικίνδυνη γιατί ΅επιτρέπειΆ στους οδηγούς να αναπτύσσουν  ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή». Αν θυμάμαι καλά, η πεζογέφυρα δεν υπήρχε όταν ένα μηχανάκι που πήγαινε με ...χίλια στη Χαϊνά πήρε σβάρνα τη σύζυγο του πρώην Δημάρχου Χαλκιδέων Δημήτρη Αναγνωστάκη, Μαίρη.

Τότε, όμως, δεν είχαμε ευτυχώς θύμα και δεν υπήρχαν ανακοινώσεις. Τότε που το τάιμινγκ ήταν σωστό για να επισημανθεί η επικινδυνότητα του δρόμου, όλοι σιώπησαν. Αλλά δυστυχώς, όσοι ασχολούνται με την πολιτική έτσι λειτουργούν. Βλέπουν ...τη γέφυρα και χάνουν το δρόμο. ΓιΆ αυτό οι πλατείες βουλιάζουν από Αγανακτισμένους Έλληνες.

Επιστροφή