Μοσχαράκι στιφάδο

Μοσχαράκι στιφάδο
14 Αυγούστου 2023, 07:00
A+ A-
Το φαγάκι του Δεκαπενταύγουστου

Υλικά:

• 1 κιλό μοσχάρι (ελιά) κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια

• 800 γραμ. κρεμμύδια (κοκάρια)

• 4 ντομάτες ψιλοκομμένες

• 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

• 1/4 κ.γ. μπαχάρι

• 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο

• 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

• 2-3 φύλλα δάφνης

• 150 ml κόκκινο κρασί

• 3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

• 600 ml ζωμό βοδινού

• ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

 

Εκτέλεση:


Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, δίνοντάς του σκούρο χρώμα, και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια, στην ίδια κατσαρόλα αδειάζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Έπειτα, ρίχνουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, τα φύλλα δάφνης, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Ύστερα, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ξανά με την ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή