Σε κατάσταση ομηρίας οι καθηγητές

Σε κατάσταση ομηρίας οι καθηγητές
3 Ιουλίου 2011, 16:40
A+ A-
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, που αναφέρεται στους 400 καθηγητές, που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.

Σε εργασιακή ομηρία κρατείται μεγάλος αριθμός καθηγητών στην Εύβοια, καθώς δεν διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις, αλλά κρατούνται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Εύβοιας.

Την ανακοίνωση υπογράφουν η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρούλα Πουλιανίτου (φωτό) και ο γραμματέας Αντώνης Δήμου. Το πλήρες κείμενό της είναι το εξής:

"Για άλλη μια χρονιά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός συναδέλφων (περίπου 400) στο Νομό  Εύβοιας που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.

Οι συνάδελφοι αυτοί καλύπτουν λειτουργικά κενά των σχολείων με πλήρες ωράριο και   παρΆ όλα αυτά δεν έχουν οργανική θέση , με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας  και μεγάλης αβεβαιότητας για το εργασιακό τους μέλλον.

Η ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ  λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω προτείνει:

1. Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις των σχολείων.

2. Για τον υπολογισμό των οργανικών θέσεων θα πρέπει ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας να προκύπτει   παίρνοντας υπόψη ότι τα μαθητικά τμήματα δεν πρέπει να έχουν πάνω από 25 μαθητές.

3. Να μην καταργούνται οργανικές θέσεις συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται  αλλά να    δίνονται σε εκείνους που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.

Πιστεύουμε ότι μΆ αυτό τον τρόπο θα εξασφαλιστεί  η καλύτερη ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης  και θα αμβλυνθεί το εργασιακό πρόβλημα των  συναδέλφων."

Επιστροφή