Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!!

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!!
2 Ιουλίου 2011, 08:15
A+ A-
Στάχτη στα μάτια των Ευβοέων ήταν οι δηλώσεις ότι δεν θα υποβαθμιστούν τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου. Διαβάστε τι έλεγαν.
Για άλλη μία φορά η Εύβοια υφίσταται πρωτοφανή εμπαιγμό από την κυβέρνηση. Οι διαβεβαιώσεις από τα πλέον επίσημα χείλη υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών, ότι δεν θα υποβαθμιστούν τα Νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης, αποδείχτηκαν λόγια του αέρα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας ανακοινώθηκε η μετατροπή τους σε Μονάδες πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Βραχείας και Ημερήσιας Νοσηλείας ( διαβάστε εδώ την είδηση), ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες η πολιτική ηγεσία ήταν καθησυχαστική.

Μάλιστα ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου ανέβαλλε κινητοποιήσεις, που είχε προγραμματίσει, μετά από διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη (θυμηθείτε εδώ τι είχε συμβεί).

Επιπλέον η βουλευτής Κατερίνα Περλεπέ, τόσο με ανακοινώσεις του γραφείου της, όσο και με αποκλειστική δήλωση στο egnomi.gr (δείτε την εδώ) απέκλειε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την υποβάθμιση των δύο Νοσοκομείων.

Αναρωτιόμαστε, αν και υποψιαζόμαστε, τι θα πουν τώρα στον Ευβοϊκό λαό;

Το πιο πιθανό είναι ότι θα επιχειρήσουν να μας πείσουν ότι η μετατροπή σε Μονάδες Βραχείας ή Ημερήσιας Νοσηλείας δεν είναι υποβάθμιση, αλλά απλή... μετατροπή της ονομασίας.

Άλλωστε το έδαφος είχε προετοιμαστεί. Επί χρόνια ξέραμε τις δύο μονάδες ως ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και ξαφνικά τον τελευταίο μήνα σε όλες τις ανακοινώσεις του Υπουργείου και των κυβερνητικών βουλευτών αναφέρονταν ως ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Τώρα δεν αποκλείεται να αναγράφονται ως ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ. Όπως και αν αναγράφονται όμως, τα Νοσοκομεία υποβαθμίστηκαν και σύντομα θα φανούν οι επιπτώσεις στη λειτουργία και στις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.

Σε όλους αυτούς, που κορόϊδεψαν για πολλοστή φορά τους Ευβοείς, μία λέξη αρμόζει: ΝΤΡΟΠΗ!



Επιστροφή