Γρανίτα βερίκοκο

Γρανίτα βερίκοκο
8 Ιουλίου 2011, 07:25
A+ A-
Καλοκαιρινές γεύσεις!!!
* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

Βρίσκονται στην εποχή τους και από άρωμα …σκίζουν.
Ο λόγος για τα βερίκοκα.
Γλυκά και γεμάτα βιταμίνες Α και C. Ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο είναι μερικά από τα πολλά μέταλλα που προσφέρουν στον οργανισμό μας.
Διατηρούν υγιές το νευρικό μας σύστημα, ενώ ρυθμίζουν τη λειτουργία του στομάχου και των εντέρων. Οποια ποικιλία κι αν διαλέξετε είστε κερδισμένοι.
Απολαύστε τα υπέροχα αυτά φρούτα του ήλιου, που τελειώνουν γρήγορα και γεμίστε ενέργεια.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
500 ml νερό
275 γραμ. ζάχαρη
500 ml πουρέ βερίκοκα πολτοποιημένα.

EKTEΛΕΣΗ:
Φέρνω νερό και ζάχαρη σε βρασμό.
Αφήνω να βράσουν 10 λεπτά.
Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτω τον πουρέ.
Ρίχνω το μείγμα σε σκεύος παγωτού και τοποθετώ στην κατάψυξη.
Μετά από μερικές ώρες, που θα έχει παγώσει το μείγμα θα το χτυπήσω με δυο πιρούνια καλά και θα το τοποθετήσω ξανά στην κατάψυξη.


το κλου της συνταγής
Με την ίδια συνταγή φτιάχνω γρανίτα από οποιοδήποτε φρούτο μου αρέσει. Τη ζάχαρη μπορώ να την αυξήσω λίγο ή και να την ελαττώσω ανάλογα την οξύτητα των φρούτων και τα γούστα μου. Διατηρώ έτσι πάντα στην κατάψυξη μια ποικιλία από γρανίτες και οποιαδήποτε στιγμή σερβίρω ένα σούπερ γλυκό. Αν μάλιστα το διανθίσω με φρούτα  εποχής, θα κλέψει την παράσταση.

Επιστροφή