Τάρτες με μετσοβόνε
Υλικά:
Για το φύλλο τάρτας
• 1/2 κιλό αλεύρι
• 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
• 6 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κρόκους αβγών
• 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1/2 κούπα γάλα
• 2 κ.σ. γιαούρτι
Για τη γέμιση
• 400 γραμ. μετσοβόνε τριμμένο
• 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
• 2 κ.σ. γιαούρτι
• 1 κούπα γάλα
• 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Για τη γέμιση
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη γέμιση μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για το φύλλο τάρτας
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα γιαούρτι-γάλα και το μείγμα βούτυρο-ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε καλά, ώστε να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε λεπτό φύλλο, το χωρίζουμε σε 12 ή 24 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος των ατομικών φορμών για τάρτα και τα τοποθετούμε στις φόρμες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Έπειτα, βγάζουμε από το φούρνο τις τάρτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις γεμίζουμε με τη γέμιση.
Στη συνέχεια, τις ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Καλή σας απόλαυση!