Κρέπες με σολομό
Υλικά:
Για τις κρέπες:
• 1 κούπα αλεύρι
• 1,5 κούπα φρέσκο γάλα
• 2 αβγά
• 1/4 κ.γ. ζάχαρη
• 1/4 κ.γ. αλάτι
• βούτυρο για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση:
• 180 γραμ. καπνιστό σολομό κομμένο σε μικρές φετούλες
• 1 κούπα τυρί κρέμα
• 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
• 1/3 κ.γ. ξύσμα λάιμ
• 2 κ.γ. χυμός λάιμ
• 1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση:
Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις κρέπες.
Για τις κρέπες:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και, αφού ζεσταθεί καλά, ρίχνω μία κουτάλα από το μείγμα περιστρέφοντας το τηγάνι για να απλωθεί καλά και να πετύχουμε λεπτές κρέπες.
Αφήνουμε να ψηθεί καλά από τη μία μεριά και στη συνέχεια γυρίζουμε από την άλλη.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
Απλώνουμε στην κάθε κρέπα λίγη από τη γέμιση με το σολομό και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Τοποθετούμε μία μία σε πιατέλα.
Όταν τελειώσουμε με όλες τις κρέπες, τις βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 5 ώρες.
Έπειτα, τις κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!