Μπισκότα σοκολάτας με κανέλα
Υλικά:
• 200 γραμ. κουβερτούρα
• 100 γραμ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
• 3/4 κούπας αλεύρι
• 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 2 κ.γ. κανέλα
• 1/4 κούπας βούτυρο
• 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
• 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
• 2 αβγά
• βανίλια
• αλάτι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Έπειτα, προσθέτουμε τα αβγά (ένα-ένα) και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κουβερτούρα, χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα, προσθέτουμε κοσκινισμένα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πάρουμε μια ωραία, μαλακή ζύμη.
Βάζουμε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας και με μία μαρίζ ανακατεύουμε απαλά.
Σκεπάζουμε το μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Πάνω σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος, βάζουμε στρογγυλεμένες κουταλιές από το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!