Ντόνατς με ζάχαρη και κανέλα

Ντόνατς με ζάχαρη και κανέλα
17 Ιανουαρίου 2025, 07:00
A+ A-
Γλυκιά απόλαυση!

Υλικά:

• 1/2 κούπα χλιαρό γάλα

• 1 κ.σ. μέλι

• 1,5 κ.σ. ζάχαρη

• 25 γραμ. φρέσκια μαγιά

• 450 γραμ. αλεύρι

• 1/2 κ.γ. αλάτι

• 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

• 2 αβγά χτυπημένα

• μπόλικο σπορέλαιο για το τηγάνισμα

• 100 γραμ. ζάχαρη + 2 κ.σ. κανέλα ανακατεμένα για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το μέλι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και το αφήνουμε στην άκρη, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, τα αβγά και το μείγμα της μαγιάς και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 6 λεπτά.

Στη συνέχεια, σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 1 περίπου ώρα, ώστε να φουσκώσει καλά.

Έπειτα, πλάθουμε μπαλίτσες με τη ζύμη, τις πατάμε και με μια μικρή κουπ αφαιρούμε το κέντρο δημιουργώντας έτσι μικρά "δαχτυλίδια".

Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές σε μπόλικο σπορέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια, περνάμε τα ντόνατς από το μείγμα ζάχαρης-κανέλας.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή