Κόκορας κρασάτος
Υλικά:
• 1 κόκορας κομμένος σε μερίδες, περίπου 2 κιλά
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
• 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
• 1 κονσέρβα ντοματάκια στο χυμό τους
• 4 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες
• 1 ξύλο κανέλας
• 5 μπαχάρια
• 2 γαρίφαλα
• 2 φύλλα δάφνης
• 1/2 κ.γ. ζάχαρη
• 1/2 κούπα ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε από όλες τις μεριές τον κόκορα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα και αφήνουμε 5 λεπτά να σοταριστούν.
Έπειτα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά, καθώς και νερό, ώστε να σκεπάσει σχεδόν το φαγητό.
Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει εντελώς ο κόκορας και να "μελώσει" η σάλτσα.
Σερβίρουμε με χιλοπίτες ή χοντρά μακαρόνια και μπόλικη μυζήθρα.
Καλή σας απόλαυση!