Μους σοκολάτα-μπανάνα
Υλικά:
• 500 γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
• 400 ml κρέμα γάλακτος
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 100 γραμ. μπισκότα σοκολάτας ή κανέλας τριμμένα
• 4 μπανάνες πολτοποιημένες
• 2 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύουμε με μία μαρίζ, ώστε να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο, το πολύ για 5 λεπτά, μέχρι να σφίξει ελαφρά το μείγμα σοκολάτας.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύουμε καλά.
Σε ποτήρια ή μικρά μπολάκια φτιάχνουμε στρώσεις από τη μους και τα τριμμένα μπισκότα εναλλάξ. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι μους, ώστε να πάνω σε αυτήν να γαρνίρουμε με τις ροδέλες μπανάνας.
Καλή σας απόλαυση!