Μπουγάτσα

Μπουγάτσα
3 Φεβρουαρίου 2025, 07:00
A+ A-
Παραδοσιακή γεύση γεμάτη απόλαυση!

Υλικά:

• 1 πακέτο φύλλο κρούστας

• 1 κούπα ζαχαρούχο γάλα

• 2 ποτήρια νερό

• 3/4 κούπας σιμιγδάλι

• 1 βανίλια

• 1 κούπα βούτυρο λιωμένο

• ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

• κανέλα για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με το νερό και τη βανίλια.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας περνώντας το κάθε φύλλο με λίγο βούτυρο.

Έπειτα, βάζουμε μέσα το μείγμα από την κατσαρόλα και το στρώνουμε καλά.

Στη συνέχεια, στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας και αυτά ένα-ένα. Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν και χαράζουμε την μπουγάτσα σε κομμάτια.

Ραντίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Μόλις ψηθεί η μπουγάτσα, αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Επιστροφή