Aξιοποιώ το ψωμί που περίσσεψε

Aξιοποιώ το ψωμί που περίσσεψε
2 Αυγούστου 2011, 07:30
A+ A-
Πώς θα φτιάξω γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

Ολο και κάποιες φετούλες ψωμιού ξεμένουν που και που και ξεραίνονται.
Μην τις πετάτε. Φτιάξτε τη δική σας γαλέτα πολύ εύκολα.
Κόψτε το ψωμί σε μικρές μπουκιές και τρίψτε το λίγο λίγο στο μούλτι.
Απλώστε τα ψίχουλα σε ταψί και αφήστε τα για 15 λεπτά στο φούρνο στους 150ο βαθμούς. Μόλις κρυώσουν κλείστε τα αεροστεγώς σε μεταλλικό κουτί και διατηρήστε τα για ένα μήνα και πλέον.
Μπορείτε να μαζεύετε ακόμα και τα ψίχουλα που δημιουργούνται κάθε φορά που κόβεται ψωμί. Τα φυλάτε ξεχωριστά και τα φρυγανίζεται όταν συγκεντρωθεί μια αξιόλογη ποσότητα.
Τα χρησιμοποιείτε στα μπιφτέκια, τους κεφτέδες και τα κάθε λογής παναρίσματα.

Επιστροφή