Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, βασιλικό και σκόρδο
5 Αυγούστου 2011, 07:20
A+ A-
Στην αγκαλιά των φεγγαριών.
* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

Δεν ξέρω πόσοι ξεμείναμε εδώ αυτό το μήνα του χρόνου, λόγω υποχρεώσεων ή οικονομικής στενότητας. Οπως και νά ‘χει έχουμε άλλοθι! Ζούμε σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, που άλλοι επιλέγουν ως προορισμό διακοπών. Έχουμε τη θάλασσα δίπλα μας και όλο και κάποια  μποστάνια με καρπούζια, όπως έλεγε προχθές κι ένας φίλος. Αυτά για να παρηγοριόμαστε και να ξεχνιόμαστε. Ό,τι κι αν κάνετε, εγώ σας εύχομαι καλό καλοκαίρι με μπόλικες βουτιές, τσιπουράκια, νόστιμα φαγάκια και την παρέα σας.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
½ κιλό σπαγγέτι
6 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
  ½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα βασιλικό ψιλοκομμένο
½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη 
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
½ κουτ. γλυκού  μπούκοβο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τους χρόνους που δίνονται στη συσκευασία. Στο μεταξύ στο μισό ελαιόλαδο σοτάρω ελαφρά τα κολοκυθάκια και προς το τέλος προσθέτω το σκόρδο, το μπούκοβο αν χρησιμοποιώ, και το βασιλικό. Μόλις σουρώσω τα ζυμαρικά τα ανακατεύω με το υπόλοιπο λάδι και το τυρί και αμέσως ενσωματώνω το ζεστό μείγμα των κολοκυθιών. Πρέπει να σερβίρω αμέσως.

το κλου της συνταγής
Προσθέτω στο σπαγγέτι μου ντοματίνια και μαύρες ελιές για ένα πιο σύνθετο και πολύχρωμο πιάτο.

Επιστροφή