Αθώος ο Νικος Παντέλης

Αθώος ο Νικος Παντέλης
5 Σεπτεμβρίου 2011, 23:49
A+ A-
Εγινε δεκτή η έφεσή του
Μόνο του Νίκου Παντέλη έγινε δεκτή η έφεση και αθωώθηκε για την υπόθεση των «στημένων» παιχνιδιών (ήταν τιμωρημένος με διετή αποκλεισμό), ενώ αντίθετα παρέμειναν οι ποινές για την ΠΑΕ Ηλιούπολη και τους Γιώργο Τσακογιάννη, Νίκο Χάλκο και Μιχάλη Νικολόπουλο, αφού η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε τις εφέσεις.

Ετσι παραμένει, 
- για την Ηλιούπολη, η ποινή του υποβιβασμού στη Football League 2 και το πρόστιμο των 300.000 ευρώ, 
- για τον πρόεδρο της ομάδας Νίκο Χάλκο και τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Τσακογιάννη η ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφΆ όρου ζωής και 
- στον ποδοσφαιριστή Μιχάλη Νικολόπουλο η απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο χρόνια.

Οσον αφορά την υπόθεση των Τρικάλων η Εφέσεων ανέβαλε την έκδοση της απόφασης καθώς εκκρεμεί η υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και αναμένεται η απόφαση του.

Αντίθετα παρέμεινε η απόφαση υποβιβασμού της Κορίνθου, αφού το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων για την αθώωση του Νίκου Pαντέλη (παλιότρεα προπονητής και στον ΑΟΧ) : 

''Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία την έφεση του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ. Εξαφανίζει ως προς αυτόν την εκκαλουμένη απόφαση. Απαλλάσσει αυτόν των πειθαρχικών παραπτωμάτων που του αποδόθηκαν και διατάσσει την διαβίβαση αντιγράφων που μνημονεύονται στο σκεπτικό στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα της ΕΠΟ και στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE-LEAGUE 2.''

Επιστροφή