Σταβλίσιες μπριζόλες ψητές

Σταβλίσιες μπριζόλες ψητές
19 Σεπτεμβρίου 2011, 12:15
A+ A-
Ψήνεστε για κάτι ...ψητό;



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου

Εσείς ποιον αναδείξατε βασιλιά του μπάρμπεκιου αυτό το καλοκαίρι; Στο δικό μου σπιτικό τα ηνία πάντα τα έχει ο άντρας μου. Αν και, θέλοντας και μη, έχω το σκήπτρο της μαγειρικής, αυτά τα ηνία τού τα έχω παραχωρήσει με ευχαρίστηση και σας συμβουλεύω να κάνετε το ίδιο. Συμφέρει! Εσείς απλώς, να επιλέγετε κάθε φορά τι θα ψηθεί.
Εφόσον λοιπόν, διαθέτουμε τον ψήστη, θα ψήσουμε τα πάντα. Από ψάρια, γαρίδες, καλαμάρια όλα τα είδη των λαχανικών και των φρούτων που υπάρχουν και είναι στα καλύτερά τους, μέχρι μεγάλα ζουμερά κομμάτια βοδινού που για μένα είναι το ιδανικό κρέας για μπάρμπεκιου.
Ψήνεστε; Αρχίστε τα καλέσματα, γιατί τα μπάρμπεκιου θέλουν καλή παρέα. Με τέτοια ψητά σίγουρα θα βρείτε.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 8 μπριζόλες βοδινές (από κόντρα)


Για τη μαρινάδα:

• 1 κούπα κόκκινο κρασί

• 1/4 κούπα ελαιόλαδο

• 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

• 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη

• 1 κουταλιά ή όσο αντέχετε μπούκοβο

• 1/2 κούπα νερό

• 1 κουταλάκι κάρυ

• 4 κουταλιές σόγια σος

• 1 κλωναράκι θυμάρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύω όλα τα υλικά της μαρινάδας και τοποθετώ μέσα το κρέας. Σκεπάζω και αφήνω στο ψυγείο για 6 τουλάχιστον ώρες έως 24. Ψήστε απευθείας στη φωτιά, ανάλογα με το πάχος του κομματιού και τρόπο ψησίματος που εσείς επιθυμείτε, αλατίστε (με χονδρό αλάτι) λίγο πριν γυρίσετε το κρέας από την άλλη μεριά και αλατίστε και πάλι.


Απολαύστε τις!

Επιστροφή