Στήθος κοτόπουλο πανέ
4 Νοεμβρίου 2011, 12:32

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Το έτοιμο γρήγορο φαγητό κερδίζει συνεχώς έδαφος, μιας και ζούμε σε μια εποχή που ο χρόνος είναι πολύτιμος ή καλύτερα δυσεύρετος. Τα μικρά παιδιά, και όχι μόνο, εθίζονται σΆ αυτό και το προτιμούν ακόμα κι όταν το σπιτικό δεν λείπει. Μερικές φορές είναι μια λύση ή και ένα σνακ.
Οι απαγορεύσεις οδηγούν πάντα σε αντίθετα αποτελέσματα. Καμιά φορά, το να ετοιμάσουμε κάτι για τα παιδιά που να μοιάζει με έτοιμο, όχι μόνο είναι πιο υγιεινό από τα αντίστοιχα αγοραστά, αλλά σας διαβεβαιώ και πολύ γρήγορο
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 2 στήθη κοτόπουλου
• 1 μεγάλο αβγό
• 3/4 κούπας γάλα
• Αλεύρι και φρυγανιά για το πανάρισμα
• Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• Μουστάρδα και κέτσαπ (για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβω τα στήθη στη μέση και χτυπώ κάθε κομμάτι ελαφρά (αν δεν έχω το κατάλληλο εργαλείο, χρησιμοποιώ πλάστη) για να λεπτύνει λίγο. Καρυκεύω το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Ανακατεύω σε μπολ το αβγό με το γάλα. Πανάρω το κρέας περνώντας το πρώτα από το αλεύρι, αφού το τινάξω, το βουτώ στο μείγμα του γάλακτος και αμέσως μετά το τυλίγω με τη φρυγανιά. Τηγανίζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 4 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά και σερβίρω αμέσως με τηγανητά κολοκυθάκια, μουστάρδα και κέτσαπ.
Απολαύστε το!
Αρέσει σε όλους...

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Το έτοιμο γρήγορο φαγητό κερδίζει συνεχώς έδαφος, μιας και ζούμε σε μια εποχή που ο χρόνος είναι πολύτιμος ή καλύτερα δυσεύρετος. Τα μικρά παιδιά, και όχι μόνο, εθίζονται σΆ αυτό και το προτιμούν ακόμα κι όταν το σπιτικό δεν λείπει. Μερικές φορές είναι μια λύση ή και ένα σνακ.
Οι απαγορεύσεις οδηγούν πάντα σε αντίθετα αποτελέσματα. Καμιά φορά, το να ετοιμάσουμε κάτι για τα παιδιά που να μοιάζει με έτοιμο, όχι μόνο είναι πιο υγιεινό από τα αντίστοιχα αγοραστά, αλλά σας διαβεβαιώ και πολύ γρήγορο
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 2 στήθη κοτόπουλου
• 1 μεγάλο αβγό
• 3/4 κούπας γάλα
• Αλεύρι και φρυγανιά για το πανάρισμα
• Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• Μουστάρδα και κέτσαπ (για το σερβίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβω τα στήθη στη μέση και χτυπώ κάθε κομμάτι ελαφρά (αν δεν έχω το κατάλληλο εργαλείο, χρησιμοποιώ πλάστη) για να λεπτύνει λίγο. Καρυκεύω το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Ανακατεύω σε μπολ το αβγό με το γάλα. Πανάρω το κρέας περνώντας το πρώτα από το αλεύρι, αφού το τινάξω, το βουτώ στο μείγμα του γάλακτος και αμέσως μετά το τυλίγω με τη φρυγανιά. Τηγανίζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 4 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά και σερβίρω αμέσως με τηγανητά κολοκυθάκια, μουστάρδα και κέτσαπ.
Απολαύστε το!