Στο πλευρό των δημοτών και ο Δήμος Θηβαίων για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

Στο πλευρό των δημοτών και ο Δήμος Θηβαίων για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ
18 Νοεμβρίου 2011, 12:31
A+ A-
Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θηβαίων Σπύρου Νικολάου συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγον θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων στις 14 Νοεμβρίου, η επιβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν φορείς, σύλλογοι και πολίτες της περιοχής. Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος κ. Νικολάου, χαρακτήρισε την επιβολή του φόρου μέσω της ΔΕΗ μέτρο άδικο, ζητώντας την ανάκλησή του και επισήμανε την απαράδεκτη  τακτική της διακοπής του ρεύματος σε περίοδο κρίσης.

Ο Δήμαρχος πρότεινε τη συγκρότηση Γραφείου Δημότη, όπου θα καταγράφονται όσοι πολίτες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το τέλος ακίνητης περιουσίας, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για περαιτέρω ενέργειες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του όλες τις τοποθετήσεις των μελών του καθώς και τις διαμαρτυρίες των φορέων και συλλόγων της περιοχής, που τάσσονται αναφανδόν κατά του νέου φόρου ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος, το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Στο ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι  θα  χρησιμοποιηθεί  από το Δήμο Θηβαίων κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπος, ώστε να μη διακοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι στην περιφέρεια του Δήμου. 

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την συνεδρίαση.

 

 

Επιστροφή