Γαύρος ψητός

Γαύρος ψητός
25 Νοεμβρίου 2011, 02:00
A+ A-
Στα γαυράκια λέμε ναι!



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου


Μην πάει ο νους σας στο κακό. Δεν μιλάω για ποδόσφαιρο, μα κι έτσι να ήταν, δεν έχω τίποτα με τους γαύρους, τους βάζελους και όλους τους άλλους. Ο λόγος για τους πραγματικούς γαύρους που δάνεισαν το όνομά τους για άγνωστους (σε μένα) λόγους στους άλλους (ούτε ξέρω ποια ομάδα είναι, τόσο άσχετη είμαι). Γαυράκια, λοιπόν, κι όχι μόνο τηγανητά, αλλά και ψητά είναι υπέροχα και πολύ-πολύ θρεπτικά.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 1 κιλό γαύρο

• 1/3 κούπας ελαιόλαδο

• 20 ντοματίνια

• 1 λεμόνι (χυμός)

• αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζω το γαύρο, αφαιρώντας τα κεφάλια και τραβώντας τα έντερα. Πλένω καλά, ένα-ένα τα ψαράκια και στραγγίζω. Τοποθετώ σε ταψί και καρυκεύω, περιχύνω με το λεμόνι και το λάδι και ανακατεύω, προσθέτω τα ντοματίνια και ψήνω στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.


Απολαύστε τον!

Επιστροφή