Ο Chef Προτείνει

Αρνάκι με σύκα και δαμάσκηνα

Αρνάκι με σύκα και δαμάσκηνα
9 Δεκεμβρίου 2011, 11:11
Απογειωθείτε!




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου


Οι γιορτές θέλουν χρώμα, άρωμα και γεύση. Εμείς τά Άχουμε όλα εδώ με το παραπάνω. Τα ξερά φρούτα και οι καρποί δίνουν επισημότητα, πολυπλοκότητα, διαφορετικές υφές και απογειώνουν τη γεύση και του πιο συνηθισμένου φαγητού κάνοντάς το αντάξιο των ημερών που έρχονται. Μην περιμένετε την τελευταία στιγμή, διαλέξτε ποιοτικά αποξηραμένα φρούτα και καρπούς και αρχίστε από τώρα.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 1 κιλό αρνάκι σπάλα

• 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

• 1 κούπα λευκό κρασί

• 1 κούπα ζωμό λαχανικών

• 12 ξερά δαμάσκηνα

• 10 ξερά σύκα

• 1 μικρό ξύλο κανέλλας, 2 μπαχάρια, 1 γαρίφαλο

• 2 κλαδάκια θυμάρι

• Αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι, προσθέτω τα κρεμμύδια και σοτάρω για λίγο. Σβήνω με το κρασί. Προσθέτω το ζωμό, καρυκεύω και μόλις πάρει βράση αδειάζω το περιεχόμενο σε γάστρα. Τοποθετώ το κρέας που έχω αλατοπιπερώσει, κλείνω το καπάκι και τοποθετώ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο (2 ώρες και 15 λεπτά περίπου). Προσθέτω τα ξερά φρούτα και τα μπαχαρικά και συνεχίζω για 20 περίπου λεπτά.


Απολαύστε το!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ