Ο Chef Προτείνει

Ψωμί με μέλι

Ψωμί με μέλι
13 Ιανουαρίου 2012, 02:00
Στα χαλαρά πρωινά λέμε «ναι»!





* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Τα Κυριακάτικα πρωινά θέλω να πιστεύω ότι είναι πιο χαλαρά, για τους περισσότερους τουλάχιστον. Tο ψωμί που φτιάχνουμε σήμερα, πάει γάντι σε τούτα τα πρωινά. Είναι μαλακό, νόστιμο, γλυκό και μοσχοβολάει ακριβώς σαν τα φιλιά που μας αξίζουν και σας τα εύχομαι αυτά τα  πρωινά και γιατί όχι και όλα τα υπόλοιπα..


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 1/2 κούπα γάλα

• 1 κούπα αλεύρι ολικής +1 κουταλιά για επικάλυψη

• 3/4  κούπας χλιαρό νερό

• 15 γραμ. μαγιά

• 2 κουταλιές μέλι

• 1/4 κούπας ελαιόλαδο

• 1 1/2 κούπες αλεύρι σκληρό σιμιγδαλένιο

• 1/2 κουταλιά αλάτι

• 1 αβγό χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό για επικάλυψη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλύω τη μαγιά στο νερό και το μέλι. Τοποθετώ όλο το αλεύρι σε μπολ και το ανακατεύω με το αλάτι. Ρίχνω μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω για 5 λεπτά. Σκεπάζω και αφήνω τη ζύμη να διπλασιαστεί (2 ώρες). Πατώ τη ζύμη να ξεφουσκώσει και ζυμώνω για 10 περίπου λεπτά. Μοιράζω τη ζύμη σε δύο μακρόστενες φόρμες που έχω περάσει με λάδι και αλεύρι, αφήνω ακόμα 1 ώρα να ανέβει και περνώ το μείγμα του αβγού σε όλη την επιφάνεια της ζύμης με πινέλο. Ραντίζω με το αλεύρι ολικής και ψήνω για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.


Απολαύστε το!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κανελόπιτα

Κανελόπιτα
Ο Chef Προτείνει
[06/12/2019 - 07:00]

Γεύσεις από τον Πόντο   ...περισσότερα

Τηγανόψωμο στο φούρνο

Τηγανόψωμο στο φούρνο
Ο Chef Προτείνει
[30/11/2019 - 07:00]

Ετσι, γρήγορα και απλά!   ...περισσότερα

Φτιάξτε τη «Βαρβάρα» για τη γιορτή της Αγ. Βαρβάρας

Φτιάξτε τη «Βαρβάρα» για τη γιορτή της Αγ. Βαρβάρας
Ο Chef Προτείνει
[29/11/2019 - 08:14]

Εθιμο της Δράμας και όλης της Βόρειας Ελλάδας ...περισσότερα