Ποπιέτ γλώσσας σε σάλτσα λευκού κρασιού και σπανάκι

Ποπιέτ γλώσσας σε σάλτσα λευκού κρασιού και σπανάκι
20 Ιανουαρίου 2012, 10:00
A+ A-
Και θα καλοπεράσουμε...




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Το κρύο θέλει καλοπέραση. Δεν ξέρω αν αυτό σας θυμίζει τίποτα άλλο, αλλά η καλοπέραση πρέπει νά 'ναι δεδομένη. Οσο λοιπόν ο υδράργυρος πέφτει, εμείς θα πρέπει να ανεβαίνουμε. Δεν θέλουμε πολλά, λίγα αλλά καλά και κυρίως με πολύ καλή παρέα, μιας και όταν μοιραζόμαστε το φαγητό πάντα μοιάζει πιο νόστιμο.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 4 φιλέτα γλώσσας

• 1/3 κούπας λευκό κρασί

• 1/2 κούπα ζωμός λαχανικών ή νερό

• 1 κουταλιά κορν φλάουρ

• 4 κουταλιές κρύο νερό

• 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος

• 1 κουταλιά χυμός λεμονιού

• Ελάχιστος κρόκος Κοζάνης (ζαφορά)

• 1/2 κιλό σπανάκι χονδροκομμένο

• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

• 2 κουταλιές ελαιόλαδο

• 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

• Αλάτι, πιπέρι

• 1 καρότο σε στικς



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβω τα φιλέτα στη μέση κατά μήκος, καρυκεύω και από τις δυο πλευρές και τυλίγω σε ρολάκι το κάθε κομμάτι. Σιγουρεύω το ρολάκι με μια οδοντογλυφίδα. Σε κατσαρολίτσα φέρνω το ζωμό και το κρασί σε βρασμό, καρυκεύω και ρίχνω μέσα το ψάρι και το σαφράν. Xαμηλώνω, σκεπάζω και αφήνω για 12 περίπου λεπτά.

Αφαιρώ το ψάρι σε πιατέλα και σκεπάζω για να διατηρηθεί ζεστό. Προσθέτω στο μείγμα του κρασιού το κορν φλάουρ διαλυμένο με το νερό, φέρνω σε βρασμό, ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει 2 λεπτά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, σβήνω τη φωτιά και ρίχνω το χυμό λεμονιού.

Σοτάρω σιγανά στο λάδι το κρεμμυδάκι για 5 λεπτά, προσθέτω το σπανάκι και αφήνω για 5 λεπτά ακόμη, πασπαλίζω με τον άνηθο και καρυκεύω. Σερβίρω σε πιάτα, το μείγμα από το σπανάκι, επάνω σ' αυτό τις ποπιέτ γλώσσας και περιχύνω με τη σάλτσα του κρασιού. Διακοσμώ με το καρότο.


Απολαύστε το!

Επιστροφή