Ο Chef Προτείνει

Σολομός με κάρυ για τον Βαλεντίνο σας

Σολομός με κάρυ για τον Βαλεντίνο σας
8 Φεβρουαρίου 2012, 02:00
Είναι η αγάπη που τα κάνει όλα αληθινά...




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Την Τρίτη όλοι θα το γιορτάσουμε και ο καθένας με το δικό του τρόπο θα δείξει την αγάπη του. Ενα κατακόκκινο τριαντάφυλλο, δύο κεράκια και το πιο όμορφο χαμόγελο, αρκούν για να κάνουμε ευτυχισμένο τον αγαπημένο μας. Δεν υπάρχουν ακριβά και φτηνά δώρα. Ο,τι βγαίνει πραγματικά από την καρδιά μας είναι ακριβό. Ο ίδιος ο έρωτας είναι δώρο ακριβό και η αγάπη είναι αυτή που τα κάνει όλα αληθινά.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 1 φέτα σολομού 450 γραμ.

• 2 κουτ.  σούπας ελαιόλαδο

• 1 μικρή μαραθόριζα σε λεπτές φέτες

• 100 γραμ. ρεβίθια βρασμένα

• 2 μέτρια καρότα κομμένα σε στικς

• 150 ml λευκό κρασί

• 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

• 1 κουτ. γλυκ. κάρυ

• 1/4 κρόκος Κοζάνης σε σκόνη

• αλάτι, πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλείφω ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος με το λάδι. Καρυκεύω το σολομό και από τις δύο πλευρές και τον τοποθετώ πάνω στο χαρτί. Ραντίζω με το κρασί και τυλίγω σε σφιχτό δεματάκι το ψάρι. Τοποθετώ σε ταψί και ψήνω στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.

Στο μεταξύ, σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τη μαραθόριζα και τη βράζω για μόλις 2 λεπτά. Σε ξεχωριστό νερό και με τον ίδιο τρόπο βράζω και τα καρότα. Ανοίγω προσεχτικά το χαρτί και τοποθετώ το ψάρι σε ζεστή πιατέλα. Περνώ από λεπτή σίτα όλους τους χυμούς του ψαριού και τους βάζω σε κατσαρολάκι. Φέρνω σε βρασμό και ρίχνω το κάρυ, τον κρόκο, τα ρεβίθια και την κρέμα γάλακτος. Αφήνω για 5 λεπτά να ζεσταθεί το μείγμα και σερβίρω.


Απολαύστε τον!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χοιρινό με μέλι και καρύδια

Χοιρινό με μέλι και καρύδια
Ο Chef Προτείνει
[13/12/2019 - 08:40]

και αρωματικό πουρέ πατάτας ...περισσότερα

Κανελόπιτα

Κανελόπιτα
Ο Chef Προτείνει
[06/12/2019 - 07:00]

Γεύσεις από τον Πόντο   ...περισσότερα

Τηγανόψωμο στο φούρνο

Τηγανόψωμο στο φούρνο
Ο Chef Προτείνει
[30/11/2019 - 07:00]

Ετσι, γρήγορα και απλά!   ...περισσότερα