Κοτόσουπα με πράσο

Κοτόσουπα με πράσο
15 Φεβρουαρίου 2012, 10:38
A+ A-
Οι τροφές που μας ζεσταίνουν.



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Τώρα το χειμώνα οι ανάγκες του οργανισμού μας είναι μεγαλύτερες σε τροφή. Οι κατεξοχήν θερμαντικές τροφές, τα "καύσιμα" του οργανισμού, είναι τα λίπη που όμως η υπερκατανάλωσή τους μας οδηγεί σε καρδιοπάθειες και παχυσαρκία. Οι σουπίτσες είναι θερμαντικές, όχι μόνο του σώματος αλλά και της ψυχής και μπορούμε να τις απολαμβάνουμε χωρίς φόβο και τύψεις τώρα με τα κρύα.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

• 1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

• 1 1/2  μεγάλο πράσο πολύ ψιλοκομμένο

• 1 λίτρο ζωμός κότας

• 400 γραμ. στήθος κότας σε κομματάκια

• 1/3 κούπας  λευκό κοντόκοκκο ρύζι

• 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

• 2 κουτ. σούπας  κορν φλάουρ

• 3 κουτ. σούπας  χυμός λεμονιού


Για το καραμελωμένο πράσο:

• 1/2 πράσο πολύ ψιλοκομμένο

• 1 κουτ. σούπας  βούτυρο

• 1 κουτ. σούπας  ζάχαρη

• 1/4 κούπας λευκό κρασί



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το καραμελωμένο πράσο λιώνω το βούτυρο και σοτάρω ελαφρά σ' αυτό το πράσο για 5 λεπτά. Προσθέτω τη ζάχαρη και το κρασί και σιγοβράζω για 15 λεπτά.

Για τη σούπα: Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το ζωμό και το κοτόπουλο. Φέρνω σε βρασμό, χαμηλώνω, σιγοβράζω με καπάκι περίπου 15 λεπτά. Προσθέτω το ρύζι και συνεχίζω για ακόμη 10 λεπτά. Διαλύω στην κρέμα γάλακτος το κορν φλάουρ και το προσθέτω στη σούπα, ανακατεύω και αφήνω μόλις να έρθει σε βρασμό. Κλείνω το μάτι τραβώ από τη φωτιά και προσθέτω ανακατεύοντας το λεμόνι. Καρυκεύω και σερβίρω με το καραμελωμένο πράσο.


Απολαύστε την!

Επιστροφή