Ο Chef Προτείνει

Μπακαλιάρος ποσέ σε γάλα με πατάτες

Μπακαλιάρος ποσέ σε γάλα με πατάτες
23 Μαρτίου 2012, 10:19
Γαστρονομία με παράδοση.




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Μεγάλη και διπλή γιορτή αυτή της Κυριακής. Παραδοσιακοί και μη, ξέρω ότι όλοι την Κυριακή, τουλάχιστον αυτοί που μαγειρεύουν και θέλω να πιστεύω ότι είμαστε πολλοί, θα φτιάξουμε μπακαλιάρο μιας και είναι το έδεσμα που εμείς οι Έλληνες απολαμβάνουμε ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 1 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου παστού

• 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χονδρές φέτες

• 1 λίτρο γάλα

• Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

• Γλάσο μπαλσάμικου για το ντεκόρ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Το προηγούμενο βράδυ θα τοποθετήσω τα φιλέτα του ψαριού σε λεκάνη με μπόλικο νερό. Την επόμενη θα τον ξεπλύνω πολύ καλά. Σε μεγάλη κατσαρόλα φέρνω το γάλα σχεδόν σε  βρασμό και αφού ρίξω τα φιλέτα του ψαριού χαμηλώνω και σκεπάζω. Αφήνω το ψάρι σκεπασμένο για μισή περίπου ώρα μόλις να σιγοβράζει. Αφαιρώ προσεκτικά και προσθέτω τις πατάτες. Δυναμώνω λίγο τη φωτιά και συνεχίζω μέχρι να μαλακώσουν και οι πατάτες. Καρυκεύω και σερβίρω πάνω στις πατάτες τα φιλέτα.


Απολαύστε τον!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ