Ο Chef Προτείνει

Κοτόπουλο με χόρτα

Κοτόπουλο με χόρτα
20 Απριλίου 2012, 02:00
Γουστάρουμε φύση




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου


Θα πάμε οπωσδήποτε να πιούμε χαλαρά τα καφεδάκια μας, μιας και ο καιρός το επιτρέπει. Αποφασίστε μετά να βγείτε μια βολτίτσα και παραέξω, μια μικρή εκδρομούλα στους αγρούς. Καιρός να μαζέψουμε και λίγα χορταράκια για το τραπέζι μας. Τον αέρα μας θα πάρουμε, τη γυμναστική μας θα κάνουμε και λίγη οικονομία συγχρόνως. Το τερπνόν μετά των ωφελίμων.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 500 γραμ. στήθος κοτόπουλου σε κύβους

• 2 καρότα σε στικς

• 700 γραμ. ζοχοί (χόρτα) καθαρισμένοι και πλυμένοι

• 1 1/2  κούπα ζωμός λαχανικών

• 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

• 4 κουταλιές χυμός λεμονιού

• Ντοματίνια για ντεκόρ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φέρνω το ζωμό σε βρασμό και ρίχνω μέσα το κρέας. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το κρέας μόλις να σιγοβράζει για 20 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά θα προσθέσω και τα καρότα. Στο μεταξύ, σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα χόρτα και βράζω για 6-8 λεπτά. Μεταφέρω τα χόρτα σε τρυπητό και τα στραγγίζω καλά. Αφαιρώ το κοτόπουλο και τα καρότα και προσθέτω στο ζωμό που έβρασε την κρέμα και τα χόρτα κομμένα. Καρυκεύω και μόλις πάρει βράση προσθέτω ξανά το κοτόπουλο, τα καρότα και το χυμό του λεμονιού και αφήνω για 1 μόλις λεπτό.


Απολαύστε το!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ