Ο Chef Προτείνει

Μπουρεκάκια φέτας

Μπουρεκάκια φέτας
27 Απριλίου 2012, 02:00
Ελληνική απόλαυση




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Αυθεντικά Ελληνικό το ούζο είναι μια από τις μικρές απολαύσεις του Έλληνα, και ενώ πίνεται ευχάριστα όλες τις εποχές, έχει την τιμητική του και την άνοιξη. Οι μερακλήδες το θέλουν σκέτο σε μικρά ποτήρια και χωρίς καθόλου πάγο ή νερό, μιας και υποστηρίζουν ότι στα ψηλά χάνει από το εξαίσιο άρωμά του. Πολλοί οι παρασκευαστές του μαγικού αποστάγματος και κάθε μάρκα με τα δικά της χαρακτηριστικά. Όπως κι αν το προτιμάτε υπάρχουν κανόνες απαράβατοι για να το απολαύσετε με όλες τις αισθήσεις. Καλή διάθεση, ακόμα καλύτερη παρέα, αργό τσιμπολόγημα ελάχιστων αλλά εκλεκτών μεζέδων μέσα από ένα και μοναδικό πιάτο και αβίαστη και χαλαρή ανταλλαγή απόψεων για γεγονότα που αφορούν όλους.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 10 έτοιμα φύλλα κρούστας

• 200 γραμ. ανθότυρο

• 200 γραμ. τυρί φέτα

• 2 σφηνάκια ούζο

• 10 φυλλαράκια φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένα

• 1/2 κουτ. γλυκού ξίσμα λεμονιού

• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• Λάδι για το τηγάνισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χωρίζω το κάθε φύλλο σε έξι ή και οκτώ κομμάτια (ανάλογα πόσο μικρό θέλω το μπουρεκάκι). Μουσκεύω τη φέτα στο ούζο για μισή ώρα. Τη βγάζω, πετώ το ούζο, τη λιώνω με πιρούνι μαζί με το ανθότυρο και τα ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά. Διπλώνω το φύλλο στη μέση και τοποθετώ στη στενή του άκρη ένα κουταλάκι από το μείγμα τυριών.  Διπλώνω λίγο το φύλλο από τα δεξιά και από τα αριστερά πάνω στη γέμιση και ρολάρω το φύλλο δημιουργώντας ένα μικρό μπουρεκάκι. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζω και τα υπόλοιπα και τα τηγανίζω σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφριά. Τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί, τα γαρνίρω με ελάχιστο μέλι και τα πασπαλίζω με σουσάμι. Τα σερβίρω ζεστά.


Απολαύστε τα!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ