Ο Chef Προτείνει

Κέικ με φρούτα του δάσους

Κέικ με φρούτα του δάσους
11 Μαΐου 2012, 11:02
Στην ομορφότερη γυναίκα του κόσμου.




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Ξέρω πως δεν υπάρχει περίπτωση να την ξεχάσετε. Γιορτάζει και της αξίζει το καλύτερο, όχι μόνο για την ημέρα αλλά για κάθε ημέρα που την έχετε. Κι αν καμιά φορά γκρινιάζει, σας μαλώνει ή παραπονιέται, δεν πειράζει, χαλάλι της. Αρκεί να σκεφτείτε όλα όσα έχει κάνει και κάνει για σας, αυτά που ξέρετε, μαζί μΆ αυτά που δε θα μάθετε ποτέ.

Χρονιά Πολλά μανούλα, σΆ αγαπώ πολύ! Μην τσιγκουνεύεστε τα λόγια. Τι κι αν μεγαλώσαμε πια! Η αγάπη μας όσο κι αν είναι δεδομένη, πρέπει να τη δείχνουμε και να τη φωνάζουμε. Την έχουν ανάγκη οι αγαπημένοι μας. Αυτό είναι το πιο μεγάλο δώρο. 


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 1 ½ κούπα άχνη ζάχαρη

• 2 βανίλιες

• 1 κούπα φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους

• 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

• ½ κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

• 2 μεγάλα αβγά

• 1/3 κούπας γάλα

• άχνη για το πασπάλισμα αν θέλω



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Με πιρούνι λιώνω ελαφρά τα φρούτα του δάσους, ανακατεύοντάς τα συγχρόνως με τη μισή κούπα της άχνης. Στο μίξερ χτυπώ το βούτυρο με την υπόλοιπη άχνη για 5 λεπτά. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα και μόλις ενωθούν προσθέτω το γάλα. Τέλος, ρίχνω το αλεύρι μέσα στο οποίο έχω ανακατέψει το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύω όσο χρειάζεται να ομογενοποιηθεί το μείγμα μου. Βουτυρώνω καλά στρογγυλή φόρμα και τη στρώνω με χαρτί ψησίματος. Ρίχνω τα 3/4 του μείγματος και με ένα κουτάλι προσθέτω επάνω στο μείγμα τα φρούτα του δάσους. Συνεχίζω με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ. Ψήνω στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Μόλις κρυώσει εντελώς το ξεφορμάρω προσεχτικά και το αχνίζω αν θέλω. Το σερβίρω με παγωτό γιαούρτι.


Απολαύστε το!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ