Δεματάκια από προσούτο με λαχανικά και φέτα

Δεματάκια από προσούτο με λαχανικά και φέτα
8 Ιουνίου 2012, 10:34
A+ A-
Τα θαύματα του καλοκαιριού



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Υπάρχουν πράγματα που δεν κοστίζουν, είναι πολύτιμα και ακριβά, χωρίς να πωλούνται. Το θέμα δεν είναι να τα βρούμε για να τα απολαύσουμε, αλλά απλώς να τα αντιληφθούμε.

Η φωλιά που έκαναν φέτος τα πετροχελίδονα έξω από το παράθυρο, έχει και μπαλκονάκι! Τα μικρά τους, που χαλάνε τον κόσμο για μια μπουκιά. Τα γέλια των παιδιών από το κοντινό σπίτι. Η Σοφία και η Χρύσα, τα όμορφα κορίτσια του Κώστα από δίπλα, που μαλώνουν και παίζουν με τα σκυλιά, τόσες αγάπες σ' ένα μάλωμα! Υπάρχουν πράγματα ανεκτίμητα, αληθινά θαύματα και είμαστε φτωχοί μόνο όταν δεν τα αισθανόμαστε. Τα μαγειρέματα -μικρά θαύματα κι αυτά- μας περιμένουν να τα πραγματοποιήσουμε...


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 8 φέτες προσούτο

• 250 γραμ. τυρί φέτα

• 1 μικρή μελιτζάνα σε κυβάκια

• 2 κολοκυθάκια σε κυβάκια

• 1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια

• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

• 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

• 2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

• αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

• 2 κουταλιές ελαιόλαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σοτάρω όλα τα λαχανικά στο ελαιόλαδο, καρυκεύω. Κόβω το τυρί σε οκτώ φέτες. Βάζω 2 φέτες προσούτο σταυρωτά, τοποθετώ επάνω μία φέτα τυρί, λίγο από το μείγμα λαχανικών και σκεπάζω με άλλη μία φέτα τυριού. Τυλίγω με το προσούτο και βάζω τα πακετάκια στο ψυγείο. Αφήνω για μισή ώρα και στη συνέχεια τα ψήνω για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζετε το περίχυμα ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Γαρνίρετε με το μείγμα από τα σοταρισμένα λαχανικά που περίσσεψε.


Απολαύστε τα!

Επιστροφή