Ψητές πιπεριές τουρσί

Ψητές πιπεριές τουρσί
22 Ιουνίου 2012, 02:00
A+ A-
Από τον κήπο στη γυάλα



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Τα κηπευτικά στο φόρτε τους. Δεν ξέρω αν έχετε φυτέψει τίποτα φέτος ή πόσο χώρο και χρόνο έχετε για τέτοιες ασχολίες. Πάντως, βλέπω όλο και περισσότερους ανθρώπους να ασχολούνται ακόμα και στις ταράτσες των σπιτιών τους κι αυτό είναι πολύ καλό.

Για όσους, λοιπόν, έχουν υπερπαραγωγή από τέτοια καλούδια, μπορούν να τα αξιοποιήσουν με διάφορους τρόπους, έτσι ώστε να τα απολαμβάνουν όποτε θέλουν. Η σημερινή συνταγή δεν απευθύνεται βέβαια μόνο σΆ αυτούς. Φτιάξτε αυτό το τουρσί, είναι εύκολο και καταπληκτικό μεζεδάκι για τα ουζάκια μας.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 2 κιλά κόκκινες μακρουλές γλυκές πιπεριές (Φλωρίνης)

• 1 λίτρο λευκό ξίδι

• 1 κουταλιά μαύρο πιπέρι σε κόκκους

• 2 δαφνόφυλλα

• 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

• 3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

• 6 κλωναράκια φρέσκο άνηθο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβω τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος και αφαιρώ τα σπόρια. Τοποθετώ τις πιπεριές με την πλευρά της φλούδας προς τα πάνω, κάτω από καυτό γκριλ. Τις ψήνω μέχρι να αρχίσει να σκάει η φλούδα και κατά τόπους να μαυρίζει (εναλλακτικά τις ψήνω ολόκληρες στο μπάρμπεκιου). Τις αφήνω να κρυώσουν ελαφρά και τις ξεφλουδίζω.

Στο μεταξύ φέρνω σε βρασμό το ξίδι με τα υπόλοιπα υλικά και αφήνω να βράσει ξεσκέπαστο για 5 λεπτά. Τοποθετώ τις πιπεριές σε γυάλινο βάζο και σουρώνω το καυτό ξίδι επάνω τους. Θα κλείσω το βάζο μόλις κρυώσει και θα το διατηρήσω για 2 μήνες στο ψυγείο.


Απολαύστε τες!

Επιστροφή