Ο Chef Προτείνει

Μπουκατίνι με σάλτσα παϊζάν

Μπουκατίνι με σάλτσα παϊζάν
21 Σεπτεμβρίου 2012, 10:41
Για φοιτητές και όχι μόνο.




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου


Φθινοπώριασε για τα καλά και πολλά παιδιά σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους και το φαγητό της μαμάς. Τα έξοδα πολλά και οι καιροί δύσκολοι. Ταπεράκια πηγαινοέρχονται όπου αυτό είναι δυνατόν και ακούω όλο και περισσότερες συζητήσεις και τηλεφωνικές οδηγίες προς επίδοξους μάγειρες. Εκπαιδεύστε τα παιδιά πριν ακόμα φύγουν από το σπίτι. Είναι το ιδανικό. Ποτέ δεν είναι αργά όμως και για τους υπόλοιπους, αρκεί να υπάρχει θέληση. Για όσους, λοιπόν, ενδιαφέρονται να μάθουν να μαγειρεύουν, ας αρχίσουν με κάτι απλό και νόστιμο. 

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 500 γραμ. μπουκατίνι ή  άλλη πάστα
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 4 φέτες μπέικον σε μικρές λωριδίτσες
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• 200 γραμ. λουκάνικο κοκτέιλ σε φετούλες ή και χωριάτικο αν προτιμάτε
• 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας σε κομματάκια
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό
• Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μπόλικο και καλά αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά όσο χρόνο αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου. Στο μεταξύ, σοτάρω μαλακά το κρεμμύδι στο λάδι για 4-5 λεπτά, προσθέτω το σκόρδο και το μπέικον και συνεχίζω για 10 λεπτά ακόμα. Ρίχνω την ντομάτα και αμέσως το λουκάνικο, καρυκεύω και σιγοβράζω για 20 περίπου λεπτά. Προσθέτω το δυόσμο και σερβίρω αμέσως πάνω από τα μακαρόνια.

Απολαύστε την!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρεβίθια στη γάστρα

Ρεβίθια στη γάστρα
Ο Chef Προτείνει
[01/11/2019 - 08:50]

...με μυρωδικά χόρτα ...περισσότερα

Σούπα ...σοκολάτας

Σούπα ...σοκολάτας
Ο Chef Προτείνει
[25/10/2019 - 00:00]

Και όλοι θα πούμε ναι σε ένα πιάτο ...απόλαυσης! ...περισσότερα