Γλυκό καρότο

Γλυκό καρότο
8 Νοεμβρίου 2013, 02:00
A+ A-
Με μέτρο



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου




Το “παν μέτρον άριστον” ισχύει σε όλα.  Όσοι το εφαρμόζουν είναι πάντα κερδισμένοι, ακόμα και στη μαγειρική και πολύ περισσότερο στη ζαχαροπλαστική. Όλη τη ζωή μάς μαθαίνουν να είμαστε καθώς πρέπει και να ζούμε με μέτρο. Να κρατάμε τη θέση μας, να μιλάμε όμορφα,  να…να,  γενικά όλες αυτές οι φράσεις με τα πρέπει.
 Ίσως ήρθε ο καιρός να αφήσουμε στην άκρη τα πρέπει και να δούμε λίγο και τα θέλω και δεν πειράζει βρε αδερφέ, μη ζορίζεστε συνέχεια, αν είναι κάποιοι να μας χαλάσουν τη διαγωγή, ε ας μας τη χαλάσουν. Κάντε αυτό που σας αρέσει  και περάστε το μέτρο κάποιες φορές. Μια παλιά επιτυχημένη μαγείρισσα η Julia Child είχε πει : Σε όλα χρειάζεται το μέτρο ακόμα και στο μέτρο! 


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:


• 1 κιλό τρυφερά καρότα τριμμένα

• 2 κούπες νερό

• 3 κούπες ζάχαρη

• 1/2 λεμόνι χυμός

• 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα 

• 200 γραμ. λευκά  (ξεφλουδισμένα) αμύγδαλα

EΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μεγάλη κατσαρόλα τοποθετώ το νερό με τη ζάχαρη και φέρνω σε βρασμό. Βράζω σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτω το καρότο και την αρμπαρόριζα. Αφήνω  να βράσει το γλυκό για 40 περίπου λεπτά και ρίχνω τα αμύγδαλα και το λεμόνι, συνεχίζω για 5 ακόμη λεπτά και κατεβάζω από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει τοποθετώ σε βάζο.

Επιστροφή