Μυστικά για επιτυχημένο κέικ

Μυστικά για επιτυχημένο κέικ
7 Οκτωβρίου 2014, 09:00
A+ A-
Τιπς για ένα γλυκύτατο πρωινό ή απογευματινό.


της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Ένα υπέροχα αφράτο και τέλεια φουσκωμένο κέικ είναι αυτό που χρειάζεται στο πρωινό, στο σχολείο ή το γραφείο ή για το απογευματινό μας καφεδάκι.

Τα παρακάτω τιπς είναι εγγύηση για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Κοσκινίζετε πάντα το αλεύρι που χρησιμοποιείτε για το κέικ. Αυτό εξασφαλίζει πιο αφράτο τελικό αποτέλεσμα.

Αν χρησιμοποιείτε και άλλα υλικά σε σκόνη όπως μπέικιν πάουντερ, σόδα, κακάο   ή μπαχαρικά κοσκινίστε τα κι αυτά μαζί με το αλεύρι.

Το βούτυρο ή η μαργαρίνη ακόμα και το λάδι -για όσους το αποθηκεύουν έξω από το σπίτι- τα αυγά, το γάλα ή το γιαούρτι καθώς και οι διάφοροι χυμοί πρέπει να είναι σε φυσική θερμοκρασία δωματίου όταν τα χρησιμοποιείτε.

Μην χτυπάτε πολύ ώρα στο τελικό στάδιο τα υλικά της ζύμης του κέικ παρά μόνο ελάχιστα όσο χρειάζεται για να ανακατευτούν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να χάσετε τον αέρα που φυλακίζετε μέσα στη ζύμη με αποτέλεσμα το κέικ να μη γίνει αρκετά αφράτο ή να μη φουσκώσει όσο πρέπει.

Επιστροφή