Ο Chef Προτείνει

Μυστικά για επιτυχημένο κέικ

Μυστικά για επιτυχημένο κέικ
7 Οκτωβρίου 2014, 09:00
Τιπς για ένα γλυκύτατο πρωινό ή απογευματινό.


της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Ένα υπέροχα αφράτο και τέλεια φουσκωμένο κέικ είναι αυτό που χρειάζεται στο πρωινό, στο σχολείο ή το γραφείο ή για το απογευματινό μας καφεδάκι.

Τα παρακάτω τιπς είναι εγγύηση για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Κοσκινίζετε πάντα το αλεύρι που χρησιμοποιείτε για το κέικ. Αυτό εξασφαλίζει πιο αφράτο τελικό αποτέλεσμα.

Αν χρησιμοποιείτε και άλλα υλικά σε σκόνη όπως μπέικιν πάουντερ, σόδα, κακάο   ή μπαχαρικά κοσκινίστε τα κι αυτά μαζί με το αλεύρι.

Το βούτυρο ή η μαργαρίνη ακόμα και το λάδι -για όσους το αποθηκεύουν έξω από το σπίτι- τα αυγά, το γάλα ή το γιαούρτι καθώς και οι διάφοροι χυμοί πρέπει να είναι σε φυσική θερμοκρασία δωματίου όταν τα χρησιμοποιείτε.

Μην χτυπάτε πολύ ώρα στο τελικό στάδιο τα υλικά της ζύμης του κέικ παρά μόνο ελάχιστα όσο χρειάζεται για να ανακατευτούν, γιατί υπάρχει κίνδυνος να χάσετε τον αέρα που φυλακίζετε μέσα στη ζύμη με αποτέλεσμα το κέικ να μη γίνει αρκετά αφράτο ή να μη φουσκώσει όσο πρέπει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τυρόπιτα με μανούρι

Τυρόπιτα με μανούρι
Ο Chef Προτείνει
[14/06/2019 - 07:00]

Μια νόστιμη συνταγή ...περισσότερα

Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Γλυκιά κολοκυθόπιτα
Ο Chef Προτείνει
[07/06/2019 - 08:20]

Μια διαφορετική πίτα όλο γλύκα! ...περισσότερα

Μοσχαράκι με μπίρα στην κατσαρόλα

Μοσχαράκι με μπίρα στην κατσαρόλα
Ο Chef Προτείνει
[23/05/2019 - 12:05]

Προσοχή μην μεθύσετε και δεν ξέρετε τι να ψηφίσετε... ...περισσότερα