Ρύθμιση για δασοπυροσβέστες

Ρύθμιση για δασοπυροσβέστες
9 Δεκεμβρίου 2010, 17:34
A+ A-
Προωθείται ρύθμιση για προσλήψεις αποφοίτων δημοτικού.

Το θέμα της μονιμοποίησης των εποχικών δασοπυροσβεστών συζητήθηκε πρόσφατα στη Βουλή και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όθωνας υποσχέθηκε να προωθήσει ρύθμιση γι' αυτούς που έχουν απολυτήριο δημοτικού. Είναι γνωστό ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία προσλαμβάνονται μόνο όσοι έχουν απολυτήριο τουλάχιστον γυμνασίου.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε στη συζήτηση στη Βουλή ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου, στην Εύβοια το 70% των εποχικών δασοπυροσβεστών δεν έχει απολυτήριο γυμνασίου. Επιπλέον ο Ευβοιώτης βουλευτής έθεσε το ζήτημα αυτών που είναι κοντά στη σύνταξη ή που έχουν ξεπεράσει το τεσσαρακοστό ένατο έτος, που είναι το όριο γαι την πρόσληψη. 

Η ελπιδοφόρα απάντηση του υφυπουργού ήταν ότι πρόκειται να δει σχετικά την ομοσπονδία των εποχικών δασοπυροσβεστών και ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν και προβληματισμό του ίδιου του υπουργείου.

Ειδικά για τους απόφοιτους του δημοτικού, ανακοίνωσε ότι όσοι εμπίπτουν στην κατηγορία εκείνη που, όταν τέλειωσαν το δημοτικό, η υποχρεωτική εκπαίδευση ήταν η δημοτική - δηλαδή, οι αποφοιτήσαντες  μέχρι το 1982- θα βρεθεί μια λύση να ενταχθούν στη ρύθμιση, με επίγνωση και συναίσθηση ότι αυτοί ίσως είναι και οι πιο δύσκολοι να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας, σε περίπτωση που μια νέα ρύθμιση δεν τους χωράει.

Επιστροφή