Πρωτοχρονιά ήταν και πέρασε

Πρωτοχρονιά ήταν και πέρασε
3 Ιανουαρίου 2011, 13:18
A+ A-
Η πρώτη εργάσιμη ημέρα του χρόνου ξημέρωσε. Με αισιοδοξία, ελπίδα, φόρους και αυξήσεις.

Πρωτοχρονιά. Ο νέος χρόνος ξεκινά και η ανθρωπότητα γιορτάζει την έλευσή του, όπως απαιτεί η χιλιετής παράδοση. Με τελετουργίες ευφορίας, αισιοδοξίας και ελπίδας. Το ίδιο κάναμε κι εμείς. Εν μέσω κρίσης και μνημονίου υποδεχτήκαμε το (πάντα ελπιδοφόρο) νέο έτος με την προσδοκία ότι θα φέρει ό,τι δεν έφερε, ή τουλάχιστον ό,τι μας πήρε πίσω το 2010.

Και το γιορτάσαμε δεόντως. Φαγητά, ποτά, χοροί, τραγούδια, ταξίδια, ανταλλαγές δώρων και ευχών με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. 

Την ίδια στιγμή το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Πρωθυπουργού, πιστό κι αυτό στην παράδοση, καθησυχάζει τα εορτάζοντα πλήθη με διαβεβαιώσεις και ευχολόγια. «Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα εις βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων» «Η χρονιά που καλωσορίζουμε είναι για όλους μία αρχή δημιουργίας…».

Κι έτσι είμαστε όλοι ευτυχείς. Για μία μέρα.

Γιατί η πρωτοχρονιά πέρασε και μαζί της οι 24 ώρες χαράς, αισιοδοξίας, ελπίδας και ευδαιμονίας. Φάγαμε ό,τι φάγαμε, ήπιαμε ό,τι ήπιαμε, ξοδέψαμε ό,τι απέμεινε από το χριστουγεννιάτικο δώρο, παρασυρθήκαμε από τις προσδοκίες μας για μία νέα, φρέσκια και απαλλαγμένη από τα «κακά» του 2010 αρχή. Και μετά;

Η πρώτη εργάσιμη ημέρα επισήμως ξημέρωσε και στον απόηχο των εορτασμών και των βεγγαλικών οι τίτλοι των εφημερίδων προσγειώνουν στην πραγματικότητα. «Οι φόροι έκαναν ποδαρικό» «Ακριβότερα διόδια και τρένα» «Αυξήσεις χωρίς φρένο», «Ακριβότερα από χθες τρόφιμα, φως, νερό, τηλέφωνο, μεταφορές», «Νέες αντικειμενικές αξίες».

Ουφ. Εντάξει. Πρωτοχρονιά ήταν και πέρασε..

Καλή χρονιά!

Επιστροφή