ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 3-0: Τον λένε Γκέρσι και να βάζει γκολ του αρέσει

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 3-0: Τον λένε Γκέρσι και να βάζει γκολ του αρέσει
30 Σεπτεμβρίου 2017, 18:56
A+ A-
Εβαλε τη σφραγίδα του στο α' ημίχρονο ο νεαρός φορ.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκέρσι Τόρα, ο Απόλλων Ερέτριας νίκησε με 3-0 τον Ολυμπιακό Χαλκίδας, έκανε το "2 στα 2" στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και πάτησε στην κορυφή της Α' ΕΠΣΕ με έξι βαθμούς.

Παράλληλα, ο Απόλλων δέχτηκε με μεγάλη ...χαρά την ισοπαλία στο γειτονικό Γυμνό, όπου ο Λήλας άφησε δυο βαθμούς μετά το 1-1 με τον Ολυμπο.

Τα δύο γκολ του Τόρα στο α' ημίχρονο ήταν αρκετά για τους γηπεδούχους για ν' αποκτήσουν μαξιλαράκι ασφαλείας στο σκορ, καθώς στο β' ημίχρονο ο Απόλλων δεν έδειξε διατεθειμένος να ...χάσει το ισχυρό προβάδισμα του α' 45λεπτου.

Ούτε κι ο Ολυμπιακός στάθηκε ικανός να αλλάξει την ...ιστορία του αγώνα, κάτι που έκανε στην πρεμιέρα κόντρα στην Καστέλλα (στο Πάρκο του Λαού) όταν είχε ισοφαρίσει στα χασομέρια σε 2-2 με δυο γκολ του Τσιούνη.

Στον αντίποδα, η Ερέτρια ξέρει πολύ καλά ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντας έδρα (κάτι που δεν έκανε την περ. περίοδο) αν θέλει να είναι αυτή που θα οδηγήσει την κούρσα της βαθμολογίας.

Για την Ερέτρια, στο σημερινό ματς το 1-0 έγινε στο 18', όταν ο Μώρος έδωσε την ασίστ στον Τόρα και ο δεύτερος με ασύλληπτο σουτ στο "Γ" άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Στο 30' πάλι ο Μώρος ...έβγαλε σε θέση βολής τον Αγραφιώτη, αλλά ο Βασιλικαριώτης επιθετικός έχασε το κοντρόλ της μπάλας, ενώ στο 44' οι γηπεδούχοι έκαναν δυο τα τέρματά τους.

Ο Τόρα πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του (...και τον γκολκίπερ Βάρκα) και με ανενόχλητο πλασέ σε κενή εστία διαμόρφωσε το 2-0.

Ενα γκολ -στο 44'- ...μαχαιριά για τον Ολυμπιακό Χαλκίδας, καθώς η Ερέτρια έκοψε -για τα καλά- τα ερυθρόλευκα φτερά.

Οι φιλοξενούμενοι, μην έχοντας άλλη επιλογή μπήκαν δυνατά και ανέβασαν στροφές στο β' 45λεπτο, με σκοπό να επιχειρήσουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, ωστόσο, είναι τοις πάσι γνωστό ότι αν ανοιχτείς κόντρα στην Ερέτρια, δεν θέλει και πολύ να διασυρθείς.

Τελικά στο ματς, αυτό που άλλαξε ήταν το ... 2-0 υπέρ της Ερέτριας, που έβαλε ακόμη ένα γκολ κι ανέβασε -κι άλλο- τον δείκτη του σκορ.

Συγκεκριμένα στο 85' ο Τόρα από σκόρερ έγινε ...πασέρ. Εδωσε την ασίστ στον Μώρο κι ο ...έτερος Ερετριανός ακραίος επιθετικός με σουτ διαμόρφωσε το 3-0, που ήταν και το τελικό σκορ (σ.σ. ο Μώρος με το που σημείωσε το γκολ βγήκε αλλαγή).    

Ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα του Απόλλωνα Ερέτριας έκανε ο Δημήτρης Φορμούζης, που προωθήθηκε από την ομάδα Νέων και είναι γεννημένος το 2001.

Διαιτησία: Καλαμάτας, Κωνστάντιος-Κοντογιαννίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Δημήτρης Βαλκάνος): Ερμής Τόρα, Μεγκανάι, Καρβελάς, Σμπιλίρης, Καλοχωρίδης (87' Δημ. Φορμούζης), Ντουλαβέρης, Μπαλόζι, Πολυχρόνης (75' Ντούρμας), Αγραφιώτης, Γκέρσι Τόρα, Μώρος (86' Γ. Μπασινάς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Μπάμπης Σαχίνης): Βάρκας, Ραβανός (55' Κικίδης), Παπαδέδες, Βελής, Σταύρου, Τζαφέρος, Κυτίνος (83' Αθανασόπουλος), Τσιούνης (83' Φουρλής), Πετρ. Στρατής, Δημ. Μπασινάς, Βρεττός (65' Μάλλιαρης).  

Επιστροφή