Ο Chef Προτείνει

Πατάτες γεμιστές με πιπεριές φλωρίνης και γαλοπούλα

Πατάτες γεμιστές με πιπεριές φλωρίνης και γαλοπούλα
13 Ιουλίου 2018, 08:18
Νόστιμες πατατούλες  

Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

 

Υλικά:

4 πατάτες μέτριες, λίγο μακρόστενες
4 φέτες μπέικον
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια
1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
Αλατοπίπερο
1 κ.γ. πάπρικα
Λίγο λάδι

Τι κάνετε:

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 15΄. Θέλετε να «κρατούν» στο πιρούνι. Τις αδειάζετε σαν βάρκα και τις τοποθετείτε σε φωλιές από αλουμινόχαρτο. Τη σάρκα την πολτοποιείτε με το μπέικον, προσθέτετε το λάδι και τα μπαχάρια.

Ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά κρατάτε λίγο, ελάχιστο, τυρί για από πάνω. Γεμίζετε τις πατάτες και πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για περίπου 20΄. Λίγο σκόρδο στο μείγμα εντείνει τη γεύση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καζάν ντιμπί

Καζάν ντιμπί
Ο Chef Προτείνει
[10/08/2018 - 07:00]

Από τα βάθη της Μικράς Ασίας ...περισσότερα

Σεκέρ παρέ

Σεκέρ παρέ
Ο Chef Προτείνει
[03/08/2018 - 07:00]

Γεύσεις και μυρωδιές ανατολίτικες ...περισσότερα