Ο Chef Προτείνει

Τηγανόψωμα γεμιστά με τυρί φέτα

Τηγανόψωμα γεμιστά με τυρί φέτα
14 Σεπτεμβρίου 2018, 07:00
Τραγανά και πεντανόστιμα

Το κουδούνι χτύπησε, τα σχολεία ξεκίνησαν και οι μικροί μας μαθητές πήραν την θέση τους στα θρανία. Οι μαμάδες και οι γιαγιάδες πήραν και την θέση τους στην κουζίνα για να ετοιμάζουν τα κολατσιό. Μια πολύ ωραία λύση είναι τα τηγανόψωμα τα οποία τρώγονται ευχάριστα ζεστά ή κρύα.

Υλικά

Για την ζύμη:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-1 1/2 φλ.τσ. χλιαρό νερό (περίπου)
1 φακελάκι ξερή μαγιά (8 γρ)
2 κτ σ. ελαιόλαδο
1 κτ σ. ξύδι
1 κτ γ. αλάτι
έξτρα αλεύρι για το πασπάλισμα της ζύμης
 

Για την γέμιση:
500 γρ τυρί φέτα σκληρή
Μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Τι κάνουμε

Σε ένα βαθύ μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα και προσθέτουμε την μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξύδι και το νερό λίγο λίγο, τόσο όσο ζυμώνοντας θα ξεκολλάει η ζύμη μας από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε την ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 20'.

Tρίβουμε την φέτα σε ένα μπολ, με ένα πιρούνι ή με τα δάχτυλά μας ή την αγοράζουμε έτοιμη τρίμμα.

Αφού περάσουν τα 20' χωρίζουμε την ζύμη σε ισόποσες μπάλες ζυμαριού, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα λεπτό φύλλο

Ρίχνουμε φέτα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Διπλώνουμε το φύλλο κλείνοντας τις άκρες προς το κέντρο Και τις άλλες δύο πάλι προς το κέντρο φτιάχνοντας έναν φάκελο. Στην συνέχεια περνάμε απαλά από πάνω με τον πλάστη. Μπορείτε να τα κάνετε φυσικά σε ότι σχήμα θέλετε και σας βολεύει....

Κάνουμε τρυπούλες με το πιρούνι και γύρω γύρω σχέδιο σαν δαντέλα εάν θέλουμε. Βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έτσι ώστε να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές. Τα αραδιάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.