Απόψεις

Κυβέρνηση σε αποσύνθεση χωρίς ιδέες και προτάσεις

Κυβέρνηση σε αποσύνθεση χωρίς ιδέες και προτάσεις
10 Νοεμβρίου 2018, 19:00
"Η οικονομία είναι το μεγάλο πρόβλημα αλλά δεν είναι το μοναδικό" υποστηρίζει ο Κώστας Αγριόδημος.

*Γράφει ο Κώστας Αγριόδημος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Εδώ και 4 χρόνια ο Σύριζα,οι συγκυβερνήτες και όλες οι τάσεις δεν έχουν εισφέρει ούτε μία καινούργια ιδέα,με αρχή –μέση και τέλος, ιδέα που να αφορά τον παρόντα κόσμο,τις επείγουσες ανάγκες όλων αυτών στο όνομα των οποίων δήθεν μιλούν και αγωνίζονται.

Δεν έχουν επεξεργαστεί ούτε μία πρόταση στην Παιδεία,Υγεία,Ασφάλεια και στο μεταναστευτικό που από το "λιάζονται" της Χριστοδουλοπούλου φτάσαμε στην ντροπή της Μυτιλήνης και Σάμου.

Εξακολουθούν τα παιδιά της Κουμουνδούρου να θεωρούν προοδευτική πολιτική,να μην πληρώνει το δημόσιο τις υποχρεώσεις του,να μην εκδίδει συντάξεις,να τιμωρεί αυτόν που δουλεύει πολλά χρόνια,για να δημιουργεί πλεονάσματα που θα μοιράσει.

Είναι περήφανοι οι Συριζαίοι,που με τις εισφορές κλέβουν τα χιλιάρικα για να ενισχύουν τα πεντακοσάρικα. Σοσιαληστές.....Και σ όλα αυτά ο Κατρούγκαλος να δηλώνει ευτυχισμένος για το νόμο του.

Ημέρα με την ημέρα, η εικόνα της κυβέρνησης βρίσκεται σε αποσύνθεση,ενός σχήματος που θυμίζει καράβι έτοιμο για ναυάγιο από το οποίο οι επιβάτες και το πλήρωμα, πηδάνε για να σωθούν.

Στοχοποίηση,αόρατων εχθρών,γκάφες,συνεχόμενα λάθη,απίστευτη ίντριγκα και συγκρούσεις στο προσκήνιο και παρασκήνιο συνθέτουν  την τριτοκομματική κυβέρνηση και του κομμουνιστή Κατρούγκαλου.

Σχεδόν δύο μήνες το όραμα του Τσίπρα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα της τετραετίας για την Ελλάδα, αναρωτιέται κανείς αν μπορεί να αντέξει 4 μήνες ,όχι 4 χρόνια.

Η τραπεζική κρίση και για την οποία με τους Συριζαίους ευθύνεται η Ν.Δ.,αποκάλυψε πλήρως το αριστερό αφήγημα περί  εύρωστης οικονομίας.

Το διάγγελμα του ... Οδυσσέα Τσίπρα από την Ιθάκη και οι διακηρύξεις για την Ελλάδα που είναι ισχυρή και δεν έχει ανάγκη τους ξένους. ξεχάστηκε.

Η διαχειριστική ανεπάρκεια είναι εμφανής και το συμπέρασμα ότι φταίνε οι κερδοσκόποι, η Ν.Δ. και ο Στουρνάρας που δεν μιλάει,δεν ανέχονται ως επιχειρήματα.

Οι εποπτικές αρχές που διορίστηκαν από τον Σύριζα βρίσκονται σε αχρηστία καθώς αποκαλύφτηκε η ανεπαρκειά τους αφού άφησαν την οικονομία αθωράκιστη,αδύναμη να βγει στις αγορές.

Η οικονομία είναι το μεγάλο πρόβλημα αλλά δεν είναι το μοναδικό. Οι Πρέσπες έγιναν  εφιάλτης για την κυβέρνηση ,αποδεχόμενη ακόμα όπως αποκαλύφθηκε και την ονομασία "Μακεδονία του Ιλιντεν".

Τα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ και οι καταγγελίες για κακοδιοίκηση –παραδιοίκηση πάνε κι έρχονται. Ο Φίλης είπε ότι "η εικόνα της ΕΡΤ,θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το μαύρο", αλλά ο υπεύθυνος του διαστήματος Παππάς παρεξηγήθηκε και είπε ότι "η κριτική του είναι ταυτόσημη του Μητσοτάκη".

Όποιος πει τα αυτονόητα,ότι είναι μεσημέρι ή βράδυ ή ότι ο Υπουργός διόρισε τον μπαμπά σε κρατικό οργανισμό ,τότε γίνεται "νεοφιλελεύθερος σαν τον Μητσοτάκη."

Στη σημερινή κατάσταση έχει χαθεί εντελώς το μέτρο.Οι κυβερνητικοί συνέταιροι διαγωνίζονται στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα,χωρίς ντροπή κάνουν το άσπρο μαύρο και μετά αρνούνται ότι κι αν έχουν πει.

Υπόσχονται ιδιωτικοποιήσεις,βγάζουν λίστες για αξιοποίηση ακόμα μουσεία και αρχαία μνημεία.Υπόσχονται στους έξω να λύσουν το Σκοπιανό,ορκίζονται ότι θα το ψηφίσουν και ο Καμμένος ανακοινώνει ότι είναι έτοιμος να ρίξει την κυβέρνηση ,το μεσημέρι ο Τσίπρας ότι θα κυβερνήσει χωρίς τον Καμμένο και το βράδυ αγκαλιασμένοι δίνουν όρκους πίστης και θα το πάνε μέχρι τέλους.

Πέφτει το δούλεμα σύννεφο και κανείς από τους κυβερνώντες δεν αισθάνεται κάποια ντροπή,αγέρωχοι συνεχίζουν να τρολάρουν.Οι συγκεκριμένοι μέχρι πότε θα συνεχίσουν να μας εμπαίζουν.

Α, να μην το ξεχάσω εκεί που κερδίζει η βία ανοίγουν νέοι κύκλοι βίας.Με Κερατέα απειλεί την κυβέρνηση το Κορωπί αν τολμήσει να κάνει ΧΥΤΥ. Κερατέα σημαίνει "ενεργοί πολίτες,δύναμη ζωής" δήλωνε η Δούρου και ότι θα με "βρείτε απέναντι από τις μαύρες σημαίες".

Αποκαλυπτική επίσης εικόνα είναι η στοχοποίηση του πρώην συντρόφου κ. Λαφαζάνη

Το θέμα τελικά είναι με πόση ζημιά θα φύγουν από την εξουσία και πόσο η επόμενη κυβέρνηση θα μπορέσει να φέρει τη χώρα στην κανονικότητα ή θα ζήσουμε μια ακόμα μαύρη περίοδο σε οικονομικό,κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΧΑΪΝΑΣ: Πέντε χρόνια μετά το ταξίδι μου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έφτασε στο τέλος

ΧΑΪΝΑΣ: Πέντε χρόνια μετά το ταξίδι μου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έφτασε στο τέλος
Απόψεις
[21/08/2019 - 15:03]

Ο Περιφερειακός σύμβουλος κάνει μια αποτίμηση της παρουσίας του στο Συμβούλιο. ...περισσότερα

Η ανατομία μιας συνεχιζόμενης τραγωδίας

Η ανατομία μιας συνεχιζόμενης τραγωδίας
Απόψεις
[20/08/2019 - 18:30]

¶ρθρο του Συμεών Κεδίκογλου για την καταστροφική φωτιά στην Εύβοια. ...περισσότερα

ΤΣΟΚΑΣ: Η ορθόδοξη Ελλάδα μας παραμένει ορθόδοξη

ΤΣΟΚΑΣ: Η ορθόδοξη Ελλάδα μας παραμένει ορθόδοξη
Απόψεις
[30/07/2019 - 08:39]

¶ρθρο περί ορθοδοξίας και πολιτικής, από τον γνωστό Χαλκιδέο μαθηματικό. ...περισσότερα