Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας ταξίδεψαν στην Αττάλεια της Τουρκίας (pics)

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας ταξίδεψαν στην Αττάλεια της Τουρκίας (pics)
17 Νοεμβρίου 2018, 16:13
A+ A-
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 

Αντιπροσωπεία του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας ταξίδεψε στην Αττάλεια της Τουρκίας από τις 5 έως τις 11 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με θέμα «Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Σχεδιασμός Ζωής σε μια Κινούμενη Πραγματικότητα».

 Το ιδιαίτερο θέμα που επεξεργάσθηκαν οι 5 αντιπροσωπείες των εταίρων από την Γερμανία, Σλοβακία, Λιθουανία, Ελλάδα και Τουρκία ήταν  «η Τουριστική Εκπαίδευση και τα Επαγγέλματα».

Οι εργασίες των μαθητών/τριών παρουσιάστηκαν την 1η ημέρα στο υπερσύγχρονο, μοντέρνο και όμορφο δημόσιο σχολείο Muhittin Mustafa Bocek Anadolu Lisesi, στην Αττάλεια.

Σε αυτές παρουσιάστηκαν οι εκπαιδευτικοί θεσμοί που προσφέρει η κάθε χώρα των εταίρων για την εκπαίδευση στα τουριστικά επαγγέλματα καθώς και η ποικιλία και οι ιδιαιτερότητες κάθε χώρας. Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν ποικίλες επισκέψεις.

Φυσικά δεν έλειψαν η μουσική και οι τουρκικοί παραδοσιακοί χοροί που παρουσιάστηκαν από μαθητές του σχολείου για τους επισκέπτες. Ανάμεσά τους και το παραδοσιακό ρεμπέτικο "Μισιρλού" σε τουρκική εκτέλεση.

Οι συμμετέχοντες επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από την ομορφιά της Αττάλειας και της περιοχής της Παμφυλίας στη Μικρά Ασία, αλλά και από την θερμή φιλοξενία των Τούρκων μαθητών και εκπαιδευτικών. Η συνάντηση στην Τουρκία ήταν η τελευταία συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας.

Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας μαζί με το γερμανικό σχολείο Hessenwaldschule  στην Weiterstadt της Γερμανίας και ένα καινούργιο σχολείο σε πόλη-λιμάνι της Λιθουανίας αποφάσισαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους με σχολεία από την Ιταλία, Γαλλία και Τσεχία σε επόμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που θα αιτηθούν τον Απρίλιο και θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο του 2019.

Επιστροφή