ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Γολγοθάς για τους συνταξιούχους η απονομή της σύνταξης

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Γολγοθάς για τους συνταξιούχους η απονομή της σύνταξης
6 Δεκεμβρίου 2018, 12:21
A+ A-
Ακόμη και η τηλεφωνική επικοινωνία είναι αδύνατη για τους συνταξιούχους της Εύβοιας.

Την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται χιλιάδες συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι, εξαιτίας των τεράστιων καθυστερήσεων, που προέκυψαν μετά την ενσωμάτων του ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ επισημαίνει ο Σίμος Κεδίκογλου με ερώτηση, που κατέθεσε προς την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.

Ο βουλευτής τονίζει, ότι οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα για ταχύτερη απονομή των κύριων και επικουρικών συντάξεων έμειναν στα λόγια, καθώς η ίδια η πραγματικότητα τον διαψεύδει, αφού όχι μόνο οι γραφειοκρατικές δυσκολίες λόγω ενοποίησης των Ταμείων δεν έχουν ελαχιστοποιηθεί ή απλοποιηθεί, αλλά επιπλέον έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό  και υλικοτεχνικές υποδομές.

Η κατάσταση αυτή-όπως υπογραμμίζει στην ερώτηση, δυσχεραίνει τον έλεγχο των αιτήσεων και οδηγούν σε μεγάλη αναμονή εξέτασης των αιτήσεων (από τρία έως και τέσσερα χρόνια), ιδιαίτερα εάν πρόκειται για διαδοχική σύνταξη, καθώς και στην εξέταση των αιτήσεων εγγραφής στον ΕΦΚΑ - ΟΓΑ.

Σε ό, τι δε αφορά στους πολίτες δεν έχουν καμία ενημέρωση για την πορεία των αιτήσεών τους, με δύσκολη έως αδύνατη την τηλεφωνική επικοινωνία με τα αντίστοιχα τμήματα του ΕΦΚΑ-ΟΓΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει, ότι αρκετοί Ευβοιώτες κατοικούν σε απομακρυσμένα χωριά της Εύβοιας και αναγκάζονται να μεταβούν προς το Περιφερειακό Υποκατάστημα Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία ή προς τον  Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αθήνα, για να ενημερωθούν για την τύχη των αιτήσεών τους, επιβαρυνόμενοι οικονομικά και ταλαιπωρούμενοι, λόγω της πολύωρης συγκοινωνιακής τους μετακίνησης. 

Επιστροφή