Αυτές είναι οι δεσμεύσεις που έλαβαν οι πλημμυροπαθείς του Μαντουδίου

Αυτές είναι οι δεσμεύσεις που έλαβαν οι πλημμυροπαθείς του Μαντουδίου
10 Δεκεμβρίου 2018, 08:13
A+ A-
Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Βορειοκεντρικής Εύβοιας

Ο αγώνας των κατοίκων της Βορειοκεντρικής Εύβοιας συνεχίζεται προκειμένου να αποζημιωθούν από τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και να μπορέσουν να ορθοποδήσουν.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Βορειοκεντρικής Εύβοιας τονίζεται ότι μετά από μεγάλες πιέσεις, απανωτά τηλέφωνα και ενοχλήσεις, η Επιτροπή πραγματοποίησε συναντήσεις στο υπουργείο Εσωτερικών (5 Νοέμβρη) και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ( 30 Νοέμβρη).

Όπως αναφέρει η Επιτροπή:

" Στην συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών υπήρξε η δήλωση ότι:

  1. Έχει προβλεφθεί και εκταμιευτεί ποσό εφάπαξ επιδόματος κάλυψης πρώτων αναγκών στο ύψος του βασικού μισθού των 586 ευρώ για τους πληγέντες.
  2. Έχει προβλεφθεί έκτακτο βοήθημα για τα νοικοκυριά που επλήγησαν και τις οικοσυσκευές τους μέχρι το πόσο των 5.896 ευρώ κατά οικογένεια.
  3. Εναπόκεινται στους φορείς της Τοπικής Διοίκησης να υποβάλλουν τα αιτήματα προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία και να πιστωθούν τα χρήματα.

Στην συνάντηση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πήραμε τις εξής δεσμεύσεις:

  1. Η εκτίμηση των ζημιών να ολοκληρωθεί αρχές Γενάρη και οι αποζημιώσεις να καταβληθούν αρχές Φλεβάρη.
  2. Σε συνεννόηση με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και μέσω πάγιας εντολής στις τράπεζες να μην είναι προϋπόθεση για την καταβολή αποζημιώσεων η πληρωμή του ΕΛΓΑ για το 2018. Τα λεφτά αυτά να κρατηθούν από τις αποζημιώσεις.
  3. Οι επιδοτήσεις του 2017 που ήταν συνδεδεμένες με το βαμβάκι και είχαν καθυστερήσει λόγω λάθους καταγραφής να επισπευστούν.
  4. Αναστολή των πληρωμών των τιμολογίων στην ΔΕΗ.

Η Επιτροπή τονίζει στην ανακοίνωσή της: " Για να υλοποιηθούν έστω και αυτές οι δεσμεύσεις καθώς και για την δικαίωση του συνόλου των αιτημάτων μας, απαιτείται συνέχιση του αγώνα με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο."

Επιστροφή