Απόψεις

Πρόταση δημιουργίας Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων στις Κονίστρες

Πρόταση δημιουργίας Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων στις Κονίστρες
12 Δεκεμβρίου 2018, 10:10
Διαβάστε την ολοκληρωμένη εισήγηση του Γιώργου Νικολάου (φωτό).

*Γράφει ο Γεώργιος Σ. Νικολάου,  Διοίκηση Μονάδων Υγείας - Msc

Ένα από τα πιο όμορφα κτίρια τον Κονιστρών, το κτίριο Μαστρογεωργίου, “αργοπεθαίνει” λόγω της αδιαφορίας και της γραφειοκρατίας των Διοικήσεων του Δήμου μας. Ενώ θα έπρεπε να δεσπόζει και να προκαλεί θαυμασμό στους επισκέπτες, αντ’ αυτού καταρρέει μέρα με τη μέρα!

Στα συρτάρια του Δήμου υπάρχει έτοιμη μελέτη αξιοποίησης, όμως δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια ένταξης σε πρόγραμμα  χρηματοδότησης, ώστε το κτίριο αυτό να αναγεννηθεί και να λειτουργήσει, όπως επιθυμούσε ο δωρητής ! 

Ίσως είναι ώρα να ανακινηθεί το θέμα και να γίνει μια προσπάθεια εξεύρεσης χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδος, ώστε να γίνει εφικτή η λειτουργία και η αξιοποίηση του κτιρίου ως Κέντρου Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, με ταυτόχρονη λειτουργία χώρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας.

Προς τον σκοπό αυτό, θα μπορούσε ίσως να υπάρξει συνεργασία τόσο με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κκ Σεραφείμ, καθώς υπό την σκέπη του λειτουργούν τα Γηροκομεία Κύμης και Καρύστου, όσο και με τη συμμετοχή του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου, ώστε να δημιουργηθεί ένα Πρότυπο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων που θα εξυπηρετεί οργανωμένα και πολυδιάστατα τους ηλικιωμένους της περιοχής μας!

Η πρόταση, πέραν της κατασκευής του Κέντρου, γνώμονα έχει και την αδιάλειπτη λειτουργία του, μέσα από τη σωστή οργανωτική δομή,  καθώς και το στρατηγικό σχεδιασμό, σκοπός του οποίου θα είναι να αποφέρει έσοδα, τα οποία θα αξιοποιηθούν προς όφελος της Τοπικής Κοινωνίας.

Η στόχευση στον Γηριατρικό Τουρισμό και τον Τουρισμό Κάθαρσης, μπορεί να προσδώσει οικονομικά οφέλη, αλλά και τη δημιουργία και διασφάλιση θέσεων εργασίας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μην πάει χαμένη τόση αγάπη...

Μην πάει χαμένη τόση αγάπη...
Απόψεις
[18/06/2019 - 21:40]

Η άποψη της Ευβοϊκής Γνώμης που εκφράστηκε προεκλογικά και είναι επίκαιρη μετεκλογικά. ...περισσότερα

Ανάλυση για τα βαθύτερα αίτια της ήττας της αριστεράς στις ευρωεκλογές

Ανάλυση για τα βαθύτερα αίτια της ήττας της αριστεράς στις ευρωεκλογές
Απόψεις
[10/06/2019 - 15:40]

Ο Κώστας Χαϊνάς επιχειρεί να δώσει εξήγηση για την ήττα.  ...περισσότερα

ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Γιατί κέρδισε ο Σπανός και που υστέρησαν οι υπόλοιποι

ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Γιατί κέρδισε ο Σπανός και που υστέρησαν οι υπόλοιποι
Απόψεις
[04/06/2019 - 19:25]

Μια πρώτη αποτίμηση των Περιφερειακών Εκλογών στην Στερεά Ελλάδα από τον Κώστα Χαϊνά ...περισσότερα